Κοινοποίηση

Στην επίσημη παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022,  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί και υφυπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Τσιάρας, Λίνα Μενδώνη, Μίνα Γκάγκα, Στέλιος Πέτσας, Νίκος Παπαθανάσης, Ιωάννης Τσακίρης, Ζέτα Μακρή, Σοφία Βούλτεψη, Λευτέρης Οικονόμου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος , ο ομογενής γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σουρμένων Γεώργιος Σαραφίδης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων αναμένεται να δημιουργηθεί εντός του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με τη δαπάνη να αναλαμβάνεται εξ’ ολοκλήρου από τον Δρ. Σπύρο Λάτση.