Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Privacy Policy)

 

  1. Σχετικά με εμάς

 Καλώς ήλθατε στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου Ζωγράφου. Ο Δήμος μας σέβεται απολύτως τα προσωπικά σας δεδομένα, συμμορφούμενος πλήρως στην ισχύουσα εν γένει νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Επισημαίνεται ότι η παρούσα πολιτική ασφαλείας ισχύει μόνο για την επιγραμμική δραστηριότητα του Δήμου και σας ενημερώνει σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας ως υποκειμένου των δεδομένων. Επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε επεξεργασίες για περαιτέρω σκοπούς, ιδίως σε φυσικό περιβάλλον, η νομιμότητα και ασφάλεια των οποίων θα εξασφαλίζεται κάθε φορά εκ των προτέρων.

 

Ο Δήμος Ζωγράφου είναι ο υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση αναφορικά με την παρούσα πολιτική ασφαλείας ή για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής στοιχεία επικοινωνίας :

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων :

Δήμος Ζωγράφου

Ταχυδρομική διεύθυνση : Γ. Ζωγράφου 7, Ζωγράφου, Τ.Κ.: 15772, Ελλάδα

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : mhxan[at]zografou.gr

(αντικαταστήστε το [at] με το σύμβολο @)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων : dpo_dzografou[at]master.com.gr

(αντικαταστήστε το [at] με το σύμβολο @)

 

Είμαστε στη διάθεσή σας και σας προτρέπουμε να απευθυνθείτε σε εμάς προκειμένου να εξετάσουμε οποιοδήποτε προβληματισμό σας σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Σε περίπτωση αλλαγής της παρούσας πολιτικής ασφαλείας, για λόγους συμμόρφωσης με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, θα σας ενημερώσουμε δημοσιοποιώντας τις επελθούσες αλλαγές στον ιστότοπό μας.

 

  1. Κατηγορίες δεδομένων που συλλέγουμε

 Ενδέχεται να επεξεργαστούμε επιγραμμικά τα εξής δεδομένα, ανά κατηγορία :

  • Δεδομένα ταυτότητας : περιλαμβάνουν το όνομα, επώνυμο.
  • Δεδομένα επαφής : περιλαμβάνουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την πόλη και αριθμούς τηλεφώνου.
  • Τεχνικά δεδομένα : περιλαμβάνουν τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), προτιμήσεις, χρήση κινητής συσκευής.

 

  1. Πώς συλλέγουμε τα δεδομένα σας

Συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς κάθε φορά που επιλέγετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα μας μέσω της «ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ».

 

  1. Σε ποιες περιπτώσεις και πώς επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας

Επεξεργαζόμαστε επιγραμματικά τα δεδομένα σας με τη συγκατάθεσή σας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και για τους κάτωθι σκοπούς :

Σκοπός Επεξεργασίας Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων Νομική Βάση 
Ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την οργάνωση κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών & ψυχαγωνικών δραστηριοτήτων ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΑΦΗΣ 6 § 1 (α) Γ.Κ.Π.Δ.
Ανάλυση δεδομένων επισκεψιμότητας ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 6 § 1 (α) Γ.Κ.Π.Δ.
Διαχείριση αιτημάτων, μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΑΦΗΣ, ΓΕΩΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ, ΖΗΤΗΜΑ/ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ 6 § 1 (α) Γ.Κ.Π.Δ.

 

  1. Συνδέσεις τρίτων

 Αν ο ιστότοπός μας περιλαμβάνει συνδέσεις προς ιστότοπους τρίτων και ενεργοποιήσετε τις συνδέσεις αυτές, ενδέχεται να παραχωρείτε το δικαίωμα σε τρίτους να συλλέγουν δεδομένα σας. Στην περίπτωση αυτή, εμείς δεν ελέγχουμε τους ιστότοπους τρίτων και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις δικές τους πολιτικές ασφαλείας και σας προτρέπουμε να ενημερώνεστε για αυτές, προτού κάνετε χρήση των ιστότοπων τρίτων.

 

  1. Cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες

 Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τεχνολογίες “cookies”, για να μπορούμε να σας διακρίνουμε από άλλους επισκέπτες, να καταγράφουμε τη διεύθυνση IP σας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.  Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη σχεδίαση του ιστότοπου, αλλά και των υπηρεσιών μας. Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων το οποίο τοποθετείται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο και μας βοηθά να βελτιώνουμε τον ιστότοπό μας υπολογίζοντας ποια σημεία έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες.  Δεν χρησιμοποιούμε Flash cookies για προωθητικές ενέργειες ή διαφημίσεις με βάση τη συμπεριφορά. Έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τα cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες ανά πάσα στιγμή μέσα από τις επιλογές του προγράμματος περιήγησης, αλλά αν το κάνετε είναι πιθανό να μην έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες δυνατότητες και υπηρεσίες που καθιστούν την εμπειρία σας στον ιστότοπο πιο αποδοτική και ευχάριστη.

 

  1. Απόρρητο παιδιών

 Δεν συλλέγουμε επιγραμμικά εν γνώσει μας οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη ηλικίας. Εάν είστε κάτω των 15 ετών, μην χρησιμοποιείτε και μην παρέχετε πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο, παρά μόνο με τη συγκατάθεση των ασκούντων τη γονική σας μέριμνα. Αν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει ή λάβει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από παιδί κάτω των 15 ετών θα διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες. Αν θεωρείτε ότι μπορεί να έχουμε πληροφορίες από ή για ένα παιδί κάτω των 15 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

  1. Ασφάλεια δεδομένων

 Έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλα οργανωτικά και τεχνολογικά μέτρα προστασίας προκειμένου να αποτρέψουμε την ακούσια απώλεια, μεταβολή, αποκάλυψη και χρήση ή προσπέλαση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο σε όσους εργαζομένους πρέπει να τα γνωρίζουν προκειμένου να εκπληρώσουν τα εργασιακά καθήκοντά τους, οι οποίοι επεξεργάζονται τα δεδομένα σας αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές μας οδηγίες και δεσμεύονται να τηρούν σχετικούς όρους εμπιστευτικότητας. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες χειρισμού κάθε πιθανής παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα ειδοποιούμε εσάς και κάθε αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε παραβίαση όταν υποχρεούμαστε από το νόμο να το κάνουμε.

 

  1. Διατήρηση των πληροφοριών σας

 Διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τον σκοπό για τον οποίο τα συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένης της εκπλήρωσης οποιασδήποτε νομικής υποχρέωσης, καθώς και για λόγους αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε και αζημίως τη συγκατάθεσή σας, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της. Αν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, δεν θα μπορούμε να σας ενημερώνουμε για τις δράσεις μας.

 

   10. Παροχή υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE

Ο Δήμος μας συνεργάζεται με την εταιρεία «NOVOVILLE LIMITED GREEK BRANCH», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Λέοντος Σοφού 12, τ.κ. 546 25, προκειμένου να σας παρέχουμε την δυνατότητα αμέσου επικοινωνίας με τις υπηρεσίες μας, για ζητήματα που σας απασχολούν. Η δυνατότητα αυτή στοιχειοθετείται μέσω του λογισμικού NOVOVILLE, το οποίο παρέχει η ανωτέρω εταιρεία στον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω δυνατότητας, της οποίας μπορείτε να κάνετε χρήση, ο Δήμος μας επεξεργάζεται, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 4 περ. 7, σε συνδυασμό με το άρθρο 24 Γ.Κ.Π.Δ. τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα:

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Ψευδώνυμο (nickname)
  3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  4. Αριθμός Τηλεφώνου
  5. Δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας (μέσω GPS), όταν σχετίζονται με το αίτημα
  6. Φωτογραφία για το προφίλ, η οποία καταχωρείται προαιρετικά
  7. Τύπος ζητήματος/προβλήματος, που θέτετε στον Δήμο
  8. Φωτογραφία, που απεικονίζει το ζήτημα/πρόβλημα, εφ’ όσον επισυνάπτεται από εσάς
  9. Αίτημα και σχόλια σας επί του ζητήματος που θέτετε
  10. Απάντηση μας προς εσάς
  11. Συνολικό ιστορικό υποβληθέντος αιτήματος σας
  12. Άποψη ή πρόθεσή σας, που διατυπώνετε στα πλαίσια δημοσκοπήσεως, εφ’ όσον συμμετέχετε σε αυτήν.

Τα ως άνω προσωπικά δεδομένα ανήκουν στην κατηγορία των απλών προσωπικών δεδομένων, προστατευόμενα κατά τον Γ.Κ.Π.Δ., τον Ν. 2472/1997, στον βαθμό, που δεν αντιτίθεται στον Γ.Κ.Π.Δ., καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.). Η δε επεξεργασία των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων σας είναι σύννομη και πραγματοποιείται μόνο με την συγκατάθεσή σας, σύμφωνα με τα άρθρα 4 περ. 11, 6 § 1 (α) και 7 Γ.Κ.Π.Δ., η οποία δηλώνεται ηλεκτρονικά, μέσω συστήματος opt – in. Έχετε την δυνατότητα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε, διαγράφοντας το προφίλ, που έχετε δημιουργήσει, μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE. Η δε ανάκλησή σας αυτή ισχύει για το μέλλον και δεν επηρεάζει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκληση της συγκαταθέσεώς σας. Ο Δήμος μας διατηρεί τα ως άνω υπ’ αριθμόν 1 έως 6 προσωπικά σας δεδομένα, μέχρι την ανάκληση της συγκαταθέσεώς σας και την διαγραφή του προφίλ σας. Τα υπ’ αριθμόν 7 έως 12 προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για χρονικό διάστημα 10 ετών από την υποβολή τους στον Δήμο μας, μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE, εκτός εάν ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας νωρίτερα.

Η ως άνω εταιρεία «NOVOVILLE LIMITED GREEK BRANCH» διαθέτει πρόσβαση στο λογισμικό, το οποίο παρέχει στον Δήμο μας, προκειμένου να υποστηρίζει τεχνικά τον Δήμο, κατά την χρήση του και ως εκ τούτου, τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών έρχονται σε γνώση της. Επομένως, η ως άνω εταιρεία προβαίνει σε επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των δημοτών για λογαριασμό του Δήμου και στο βαθμό, που αυτό είναι αναγκαίο για την τεχνική υποστήριξή του, γεγονός που την καθιστά εκτελούσα την επεξεργασία, σύμφωνα με τα άρθρα 4 περ. 8 και 28 του Γ.Κ.Π.Δ. Η ανωτέρω εταιρεία «NOVOVILLE LIMITED GREEK BRANCH» συμμορφώνεται πλήρως προς τον Γ.Κ.Π.Δ. και δεσμεύεται με έγγραφη σύμβαση με τον Δήμο μας, προκειμένου να εξασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των δημοτών, κατά την επεξεργασία, που διενεργεί για λογαριασμό του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας δεν εμπλέκεται στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των δημοτών, η οποία διενεργείται από την εταιρεία «NOVOVILLE LIMITED GREEK BRANCH», για τον σκοπό διενέργειας προωθητικών της ενεργειών και για τον σκοπό παρακολουθήσεως της χρήσεως της εφαρμογής, που παρέχει στον Δήμο μας, από τους δημότες. Όσον αφορά στις ανωτέρω επεξεργασίες, η ανωτέρω εταιρεία φέρει την ιδιότητα της υπεύθυνης επεξεργασίας και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη έναντι των δημοτών για τις πράξεις επεξεργασίας, τις οποίες διενεργεί. Μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://novoville.com/el/privacy_policy_el/

 

11. Τα δικαιώματά σας

 Έχετε το δικαίωμα να :

  1. Αιτηθείτε πρόσβασης στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς και να επιβεβαιώσετε ότι τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.
  2. Αιτηθείτε διόρθωσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε ατελή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.
  3. Αιτηθείτε διαγραφής των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας και να μας ζητήσετε να διαγράψουμε όλα ή μερικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν δεν υπάρχει εύλογη αιτία για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε.
  4. Αιτηθείτε περιορισμού της επεξεργασίας δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να αναστείλουμε την επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα στις παρακάτω περιπτώσεις: (α) αν θέλετε να επιβεβαιώσουμε την ακρίβεια των δεδομένων, (β) όταν η χρήση των δεδομένων εκ μέρους μας είναι αθέμιτη, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή τους από εμάς, (γ) όταν επιθυμείτε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ακόμα κι αν δεν τα ζητάμε, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για εσάς προκειμένου να επικυρώσετε, ασκήσετε ή υπερασπιστείτε νομικές αξιώσεις, ή (δ) έχετε αντιταχθεί στη χρήση των δεδομένων σας από εμάς αλλά πρέπει να επιβεβαιώσετε αν έχουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους να το κάνουμε.
  5. Αιτηθείτε της διαβίβασης των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα σε εσάς ή σε τρίτο. Θα παρέχουμε σε εσάς, ή σε τρίτο που υποδεικνύετε, τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένο μηχαναγνώσιμο μορφότυπο.
  6. Προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.dpa.gr, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Αν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που περιγράφονται παραπάνω, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να σας διευκολύνουμε.