Κοινοποίηση

Η Αναστασία Μπότου έχει γεννηθεί και μένει στου Ζωγράφου, την πόλη που αγαπά. Ασχολείται με την πολιτική στο δήμο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Σχολική Σύμβουλος (2003-2018).

Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού στις «Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» και Πτυχιούχος Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει διδάξει σε ΑΕΙ της Ελλάδας και της Κύπρου σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΕΚΠΑ, ΕΑΠ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Πανεπιστήμιο Frederick και Πανεπιστήμιο Neapolis Κύπρου, καθώς και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και αξιολογήτρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ στους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Έχει εμπειρία στη Δια Βίου Μάθηση και υπήρξε Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Γονέων Νομού Αττικής και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του έργου «Συμβουλευτική Γονέων ΙΙΙ».

Έχει ασχοληθεί επιστημονικά με τη Σχολική Βία και Εκφοβισμό υπήρξε μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ) της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Διαθέτει διοικητική εμπειρία καθώς υπήρξε Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρος των ΝΠΔΔ του Δήμου Ζωγράφου «Πνευματικό Κέντρο, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Παιδική Μέριμνα (βρεφονηπιακοί σταθμοί)» και Διοικητικά Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογενειών καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της ΕΥΔΑΠ (ΤΕΑΠΕΥΑΠ).

Το 2000 ίδρυσε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Ζωγράφου» στην οποία υπήρξε Πρόεδρος έως το 2002.

Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ζωγράφου και διαθέτει εμπειρία στην οργάνωση, διοίκηση και τον συντονισμό Ευρωπαϊκών και ΕΣΠΑ Προγραμμάτων. Υπήρξε συντονίστρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων GREENLINK, GARDEN ART DESING, EVUE & PERIURBAN στα πλαίσια των κοινοτικών πρωτοβουλιών INTERREG, MEDOCC, CULTURE, URBACT.

Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων.

Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά και συλλογικούς τόμους και γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα.

Το 2014 υπήρξε υποψήφια Δήμαρχος της Παράταξης «Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη». Έχει γνώση εμπειρία και όρεξη για να παλέψει για μια ανθρώπινη πόλη.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 213 2024 149, 210 7483 464Email: abotou@zografou.grΙδιότητα: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου