Κοινοποίηση

Ο Δήμος Ζωγράφου με μεθοδευμένες κινήσεις συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης παρά το γεγονός ότι έως τώρα, δεν είχε την απαιτούμενη υποστήριξη από την Πολιτεία.

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάση Δημόπουλο, ζήτησε την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος του 1998 με το οποίο είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Ζωγράφου, χώρος 6,5 στρεμμάτων δίπλα στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο για εκπαιδευτικούς λόγους.

Σημειωτέον ότι 22 χρόνια μετά το Προεδρικό Διάταγμα και ενώ έχουν μεσολαβήσει πέντε θητείες και τρεις διαφορετικές Διοικήσεις στον Δήμο, είναι η πρώτη φορά που Διοίκηση ασχολείται με το θέμα. Δύσκολα αντιστέκεται κάποιος στον πειρασμό να διερωτηθεί για το τι ακριβώς έκανε η προηγούμενη Διοίκηση, της κυρίας Καφατσάκη, ώστε να προετοιμάσει, όπως είχε υποχρέωση, τις διαδικασίες, λειτουργίες και υποδομές στον Δήμο για την προσχολική αγωγή. Η απάντηση είναι «τίποτα».

Εν τω μεταξύ, για να μην χάνεται χρόνος, ο Δήμος Ζωγράφου έστειλε υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας με το οποίο έχει ζητήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δέκα (10) αιθουσών προκάτ βαρέως τύπου, για προσχολική αγωγή στον συγκεκριμένο χώρο του Πανεπιστημίου.

Επίσης, ο Δήμος παραχωρεί άλλα δύο οικόπεδα για τη δημιουργία αιθουσών και συγκεκριμένα το οικόπεδο Καράτζα και το οικόπεδο απέναντι από το Θέατρο Ποταμίτη, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιθουσών για όλα τα παιδιά της προσχολικής αγωγής.

Οκτώ μήνες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρύτανη, το ΕΚΠΑ συμφώνησε για την παραχώρηση των 6,5 στρεμμάτων, σε νέα επαφή που έγινε στο Δημαρχείο Ζωγράφου.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης,  σύσκεψη εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δήμου Ζωγράφου, στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του αριθμού των αιθουσών που πρέπει να δημιουργηθούν για την προσχολική αγωγή.

Θα ακολουθήσει στις 21 Οκτωβρίου νέα διευρυμένη σύσκεψη της ΚΤΥΠ, του Πρύτανη, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και του Δημάρχου Ζωγράφου με στόχο την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής.

Ο Δήμος Ζωγράφου με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, δημιουργεί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και διαμορφώνει τις συνθήκες, ώστε την χρονιά 2021-2022 να εφαρμοστεί πλήρως η προσχολική αγωγή στην Πόλη.