Κοινοποίηση
Στα εγκαίνια του Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ και στην Α’ Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (ΕΛΔΑΠ), που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, συμμετείχαν εκπροσωπώντας το Δήμο μας, ο υποστράτηγος ε.α ΕΛ.ΑΣ Χριστόφορος Μάρκου, Σύμβουλος Δημάρχου Ζωγράφου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο Σωτήρης Αλεξίου, Δ/νων Σύμβουλος στην Ενεργειακή Α.Ε και ο υπάλληλος, Αναστασόπουλος Γιώργος.
Στόχος του Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ, που στεγάζεται πλέον σε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (εθελοντικές ομάδες, στελέχη Πολιτικής Προστασίας Δήμων, φορείς, ιδιώτες) αλλά κυρίως εκατοντάδες μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες να μπορούν να επιμορφώνονται και να ευαισθητοποιούνται καθημερινά για την προστασία του Υμηττού και εν γένει για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.
Η δομή ξεκινά και θα λειτουργεί για την εκπαίδευση των μαθητών, εθελοντών και στελεχών της πολιτικής προστασίας σε περιβαλλοντικά θέματα και δασικής προστασίας.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο π. Υπουργός και Βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος, πλαισιωμένοι από το πλήθος αυτοδιοικητικών και ανθρώπων της πολιτικής σκηνής από διάφορα κόμματα που έδωσαν δυναμικό παρών, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του φορέα.