Κοινοποίηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θεσμοθέτηση της 22ας Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης δεν είναι μια τυπική ημερολογιακή υπενθύμιση για ένα από τα πολλά θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Είναι το κορυφαίο ζήτημα για ολόκληρο τον κόσμο, διότι το Περιβάλλον είναι ο κόσμος μας. Η κλιματική αλλαγή δεν καθιστά το θέμα του Περιβάλλοντος απλώς επίκαιρο, αλλά όρο επιβίωσης. Με την πάροδο των χρόνων, ο εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κλιματική και η περιβαλλοντική κρίση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας και την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και ενεργειών για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.
Ο Δήμος Ζωγράφου είναι δεσμευμένος στην προώθηση πολιτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, ενισχυτικών της αναβάθμισης του πρασίνου και δραστικών στη μείωση των πάσης φύσεως ρύπων. Η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαπτήρες τύπου LED, η δημιουργία των πάρκων γειτονιάς και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις του Δήμου Ζωγράφου, οι οποίες υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα. Το οφείλουμε σε εμάς, αλλά κυρίως στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
Προστατεύουμε το περιβάλλον γιατί, άλλωστε, δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».