Κοινοποίηση
Μία στις τρεις γυναίκες στην Ευρώπη έχει υποστεί σωματική βία, σεξουαλική βία ή και τις δύο μορφές βίας από την ηλικία των 15 ετών και έπειτα, ενώ μία στις πέντε γυναίκες γυναίκες έχουν πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε ούτε να ανεχθούμε ούτε να προσπεράσουμε.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, υπενθυμίζει την υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας να σταθεί απέναντι στο φαινόμενο αυτό. Να ενώσουμε τη φωνή μας απέναντι σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών, είτε αυτή είναι λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη.
Τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας είναι πράξεις καταδικαστέες και όλοι μαζί, οφείλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που κινδυνεύουν ή δέχονται βία να ζητήσουν βοήθεια, προκειμένου να απελευθερωθούν από τα δεσμά του φόβου και της ενοχής. Κανείς και καμία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η μηδενική ανοχή είναι η μόνη στάση.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου
Βασίλειος Ι. Θώδας