Κοινοποίηση

Την 201η επέτειο ανεξαρτησίας του Περού τίμησαν ο Δήμος Ζωγράφου και η πρεσβεία του Περού στην Αθήνα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022  στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Ζωγράφου.

Ο πρέσβης του Περού στην Αθήνα Χαβιέρ Ραούλ Μαρτίν Βέπεζ Βερδεγιέ (Javier Raúl Martín Yépez Verdeguer) και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Ζωγράφου Θεόδωρος Μετικαρίδης κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στην πλατεία Περού. Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και ακολούθησε κέρασμα στους παρευρισκόμενους, εκπροσώπους της κοινότητας του Περού και εκπροσώπων του Δήμου.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε στη φιλία των δύο χωρών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη διαρκή παρουσία και στήριξη του Δήμου Ζωγράφου στις δραστηριότητες της πρεσβείας. Ο αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης προσκάλεσε τον πρέσβη Χαβιέρ Ραούλ Μαρτίν Βέπεζ Βερδεγιέ, μετά τις θερινές διακοπές, να επισκεφθεί το Δημαρχείο Ζωγράφου και να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  o Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Κουφός.