Το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»  του Δήμου Ζωγράφου ολοκληρώνει σε λίγο καιρό με επιτυχία  τις δραστηριότητές του. Είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα από το Δήμο Ζωγράφου και κάθε χρόνο η συμμετοχή των παιδιών ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Φέτος συμμετείχαν περίπου 1100 παιδιά ανά περίοδο.

Ο Δήμος μας, έχοντας σταθερά στο επίκεντρο της προτεραιότητας του την οικογένεια,  την υποστηρίζει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα μέσα από εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φαντασία, τέχνη, γνώση, κίνηση και δραματοποίηση.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην καθιερωμένη γιορτή λήξης που πραγματοποιήθηκε στη βίλα Ζωγράφου,  τα παιδιά έγιναν «Μικροί Επιστήμονες σε δράση», ταξίδεψαν στο χρόνο για να γνωρίσουν τα ανθρώπινα επιτεύγματα.

Στη διάρκεια της γιορτής μας παρουσίασαν μία ιστορική αναδρομή στην επιστήμη και στην τεχνολογία  και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους αγαπημένους τους εκπαιδευτικούς για την επόμενη χρονιά!

Τη γιορτή των παιδιών, εκτός από τους γονείς τους, παρακολούθησαν η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη,  η αντιδήμαρχος Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Έφη Αλεξανδρή, ο πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Στέφανος Γιούργας, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Γκρέκας και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον συντονισμό των εκδηλώσεων του δήμου Ρένα Αγγελακοπούλου

Η Δήμαρχος, στο σύντομο χαιρετισμό της, καλωσόρισε γονείς και παιδιά στη γιορτή των summer camp τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης & υλοποίησης από το Δήμο,  του προγράμματος ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κτήμα της  βίλας Ζωγράφου που πλέον  ανήκει ολοκληρωτικά στο Ζωγραφιώτικο λαό. Η κα Καφατσάκη επεσήμανε ότι πλέον, μετά την αποδοχή της δωρεάς από την οικογένεια Ζωγράφου, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου στο κέντρο του Ζωγράφου.