Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

32οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων 5/9/2018- 24/9/2018

24/08/2018 - 24/09/2018
Για 32η συνεχή χρονιά, η πόλη του Ζωγράφου φιλοξενεί μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο θέατρο, την έμπνευση, το όραμα και τη χαρά της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μας, που διοργανώνεται από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Κάθε βράδυ στις 21:00, από 5 Σεπτεμβρίου ως 24 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου μας, θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και επαγγελματικές θεατρικές- μουσικοχορευτικές παραγωγές, με συντελεστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθούν από καταξιωμένους δασκάλους, δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια με κεντρικό άξονα το Γέλιο και την Κωμωδία.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα και συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής Θοδωρή Οικονόμου σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Παυλίδης trio live, μας θυμίζει αγαπημένα τραγούδια από τη μουσική πορεία του.
Στις 7 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν, ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος δίνοντας έμφαση στο γέλιο και την κωμωδία σε ένα απολαυστικό μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Με Την Όπισθεν».
Στις 17 Σεπτεμβρίου, βραδιά της απονομής των βραβείων, θα απολαύσουμε το ιταλικό εκκεντρικό κωμικό ντουέτο Lucchettino, με την παράσταση «Μάγοι για μία μόνο νύχτα».
Τέλος από τις 20 έως 23 Σεπτεμβρίου η ομάδα του θεατρικού Εργαστηρίου ΝΠΔΔ Δήμου Ζωγράφου θα παρουσιάσει τη δική της παράσταση με το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.
Στις 19 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Ζωγράφου, ημερίδα – συνάντηση ερασιτεχνικών ομάδων με θέμα «Ανιχνεύοντας τα όρια του Ερασιτεχνικού Θεάτρου», στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης αλλά και καταγραφής του σημερινού γίγνεσθαι στο χώρο της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.
Τέλος, στις 24/9, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 70 χρόνων του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Πρωταγωνιστές και δημιουργοί της πόλης μας», αφιέρωμα σε ηθοποιούς που γεννήθηκαν ή έζησαν στου Ζωγράφου.

Διευκρινίσεις για σεμινάρια-εργαστήρια θεάτρου!!!!
1. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο είναι συγκεκριμένος για να διασφαλίζεται η ποιότητα των σεμιναρίων.. Για την επιλογή των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποστολής της αίτησης, ενώ σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη των ερασιτεχνικών ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει αίτηση έως δύο σεμινάρια
2. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, η οποία θα αποστέλλεται από 16/8/2018 έως και 28/8/2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση nppolitismoudz@gmail.com , στην οποία θα αναφέρονται υποχρεωτικά τα ακόλουθα στοιχεία:
• Ονοματεπώνυμo αιτούντος.
• Στοιχεία επικοινωνίας : (e-mail, τηλέφωνο)
• Εκπαίδευση – Κατάρτιση
• Ιδιότητα – Επάγγελμα
• Τίτλος σεμιναρίου και όνομα διδάσκοντος (Πρώτη επιλογή)
• Τίτλος σεμιναρίου και όνομα διδάσκοντος (Εναλλακτική επιλογή)
3. Η ενημέρωση των αιτούντων για τη συμμετοχή στα σεμινάρια θα γίνει από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι 3/9/2018 με ενημερωτικό απαντητικό e-mail. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στο σεμινάριο είναι υποχρεωτική η ενημέρωση των διοργανωτών μέχρι 28/8/2018 (με αποστολή ενημερωτικού e-mail ακύρωσης).
4. Όλοι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα που θα τους επιτρέπουν να κινούνται με ευχέρεια.
5. Η προσέλευση στον χώρο των σεμιναρίων θα γίνεται αυστηρά ένα τέταρτο πριν την ώρα έναρξης.
6. Για το σεμινάριο «Κατασκευή Μαριονέτας» με την Ιρίνα Μπόικο*

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα υλικά: ξυλάκια (30 ξυλάκια 0,50 m), Υφάσματα λευκά και πολύχρωμα, Μαλλιά πλεξίματος , Κόλλα ταχείας πήξεως.Χώροι Διεξαγωγής σεμιναρίων εργαστηρίων:
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ , Γ. Ζωγράφου 17, (είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου)
ΜΟΥΣΕΙΟ «Μαρίκα Κοτοπούλη», Αλ. Παναγούλη 17α
ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Γεωργίου Ζωγράφου 13
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Ανακρέοντος 60, ισόγειο
Περισσότερες πληροφορίες στο https://culturezografou.wordpress.com/
Tηλ.: 210 7481396, 210 7713802

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24/08/2018
Τέλος:
24/09/2018
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου
Ζωγράφου, Ζωγράφου 15772 Ελλάδα + Χάρτης Google