Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ά/βάθμια Φροντίδα Υγείας – τι έγινε

09/07/2018

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus

Εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), τα Κέντρα Υγείας και το θεσμό του οικογενειακού γιατρού  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Ιουλίου , στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας. Κεντρικοί Ομιλητές ήταν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αν. Γενικός ΓραμματέαςΣταμάτης Βαρδαρός.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη μίλησε  για την πρόσφατη  λειτουργία δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Δήμο Ζωγράφου σε κτίρια που παραχώρησε ο ίδιος ο Δήμος προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικής φροντίδας.

Με τη σειρά του ο  κος Ξανθός επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας  καθώς μέχρι πρότινος ο συγκεκριμένος κλάδος Υγείας αποτελούσε «ιδιωτική υπόθεση».

«Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται πραγματική παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  προκειμένου να καλύψουμε ένα διαχρονικό έλλειμμα σε αυτό το κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας από το 1983. Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας οι οποίες παρέχουν καθολική και δωρεάν υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με έμφαση  στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας», πρόσθεσε.

«Οι ΤΟΜΥ είναι πολυϊατρεία σε επίπεδο γειτονιάς, με βασικές ειδικότητες γιατρών που μπορούν να λειτουργήσουν ως οικογενειακοί γιατροί» εξήγησε ο κ. Βαρδαρός. Ο οικογενειακός γιατρός ήταν ένα έλλειμμα που πολλοί το διέγνωσαν αλλά κολλούσε στο σημείο της νομοθέτησης». Ο κος Βαρδαρός αναφέρθηκε και στις νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν. «Οι νέοι γιατροί – άξιοι επιστήμονες- δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ. Παρόλο που  υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουν φύγει στο εξωτερικό,  η πολιτεία κάνει προσπάθειες για επιστροφή τους προσφέροντας τους τη δυνατότητα να στελεχώσουν τις νέες δομές» συμπλήρωσε.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Χάρης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος συντόνισε και οργάνωσε την εκδήλωση  αναφέρθηκε στο Κέντρος Υγείας Ζωγράφου και στο σημαντικό έργο που επιτελεί αλλά και στο καταρτισμένο προσωπικό που στελέχωσε τις ΤΟΜΥ Ζωγράφου το οποίο ενημερώνει για τις νέες δομές αναπτύσσοντας τις σωστές βάσεις για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με το κοινό. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι συστήθηκαν στο παρευρισκόμενο κοινό και δήλωσαν έτοιμοι να εξυπηρετήσουν  όλους τους συμπολίτες μας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
09/07/2018
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου
Ζωγράφου, Ζωγράφου 15772 Ελλάδα + Χάρτης Google