Κοινοποίηση

Η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία ως γνωστόν είναι πλέον υποχρεωτική, προϋποθέτει την ύπαρξη των αναγκαίων κτιριακών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ζωγράφου έχει υποδείξει τρεις οικοπεδικούς χώρους της πόλης μας για τη δημιουργία νηπιαγωγείων. Πρόκειται για οικόπεδα που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ιλισσίων και Κερασούντος, στη συμβολή Αστερίου και Καλαβρύτων καθώς και ένα ακόμα, εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων, επί της οδού Ταξίλου κοντά στο κολυμβητήριο των Ιλισίων.

Επίσης, έχει κατατεθεί πρόταση για τη χρηματοδότηση εκμίσθωσης συγκεκριμένου ακινήτου κατάλληλου για χρήση ως νηπιαγωγείο.

Ο Δήμος Ζωγράφου έχει καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας προτάσεις  για την απαραίτητη και προβλεπόμενη χρηματοδότηση ώστε να τοποθετηθούν στους χώρους αυτούς βαρέως τύπου οικίσκοι, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κατάλληλοι για τη φιλοξενία των παιδιών και όχι κοντέινερς που χρησιμοποιούνται σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι προτάσεις  αυτές του Δήμου Ζωγράφου έχουν κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες, και τελούμε εν αναμονή εξέλιξης από πλευράς του υπουργείου Παιδείας.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι εν όψει της διευθέτησης του ζητήματος από το αρμόδιο υπουργείο, οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στην προσχολική αγωγή, θα μπορούν να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία του δήμου μας.