19 Δεκ 2017

70 χρόνια Δήμος Ζωγράφου | Η Γιορτή της Πόλης

Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής αγοράς αλλά και της διάθεσης των συμπολιτών μας, ο δήμος Ζωγράφου διοργάνωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, μία μεγάλη γιορτή σε όλη την πόλη. Η γιορτή ήταν διπλή καθώς ο δήμος Ζωγράφου έχει γενέθλια.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1947, πριν από 70 χρόνια η πόλη μας έγινε δήμος. 70 χρόνια Ζωγράφου και όλη μέρα, όλη η
πόλη γιόρταζε. Όλοι εμείς γιορτάζαμε, γιατί η ταυτότητα και η ιστορία μιας πόλης είναι οι άνθρωποι της.

Από τις 11.00 το πρωί η βίλα Ζωγράφου, γέμισε με σκακιστές που “διαγωνίστηκαν” με τον Έλληνα γκραν μαιτρ Βασίλη Κοτρωνιά.

Το παραδοσιακό τρενάκι του δήμου, από τις δέκα το πρωί μέχρι το μεσημέρι έκανε εορταστικές διαδρομές στην πόλη, με αφετηρία και τέρμα την πλατεία Αλεξανδρή.

Οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου επιβιβάστηκαν τραγουδώντας κάλαντα στις γειτονιές.

Ταυτόχρονα, στις πλατείες Αλεξανδρή, Τερζάκη, Ελευθερίας, δίνονταν μικρές παραστάσεις. Σαπουνόφουσκες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, χορευτές από σχολές χορού της πόλης ανέβασαν τους ρυθμούς. Τα ξωτικά του Άη Βασίλη στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια του δήμου, πρόσφεραν χαρά και κέφι στα παιδιά μέσα από εργαστήρια κατασκευών και ζαχαροπλαστικής, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλα.

Στην Λ. Ούλωφ Πάλμε, Παπάγου, στις πλατείες Μάχη της Κρήτης και Κύπρου, ζογκλέρ καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει μοιράζοντας μπαλόνια.

Στις 18.00 το απόγευμα η καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marquerite μάγεψε μικρούς και μεγάλους με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, από μικρές, μεγάλες τεράστιες , χιλιάδες σαπουνόφουσκες.
Στις 20.30, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ, παρουσιάστηκε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα με τους Δημήτρη Μπάση & Δήμητρα Σταθοπούλου.

Η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, πρόσφερε αναμνηστικό στην Αμαλία Πετσοπούλου, που υπήρξε σύζυγος του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο καλλιτεχνικό έργο του συνθέτη.