28 Μαρ 2018

4η Ημερίδα Υγεία και Πρόληψη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Υγεία και Πρόληψη που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου (Ι. Θεολόγου 22), με στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας για σημαντικά θέματα υγείας και πρόληψης.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος – εντεταλμένος για θέματα υγείας, Χάρης Παπαγεωργόπουλος.

Ο Χρήστος Κλαδευτήρας, αγγειοχειρουργός αναφέρθηκε στις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και αντιμετώπισης των παθήσεων των φλεβών, ενώ έδωσε πρακτικές συμβουλές για όσους ταλαιπωρούνται από κιρσούς και ευρυαγγείες. Αποφυγή πολύωρης ορθοστασίας, σωστή άσκηση και διατροφή, χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Η μικροβιολόγος Σίσυ Λαζαράκη επεσήμανε ότι τα άτομα άνω των 40 ετών, θα ήταν καλό να πραγματοποιούν εργαστηριακό προληπτικό έλεγχο κάθε χρόνο, καθώς αυξάνονται οι παράγοντες κινδύνου για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ο φυσιοθεραπευτής Θεόφιλος Λελέκης έδωσε πρακτικές συμβουλές για όσους έχουν προβλήματα με τη μέση τους ενώ ο ορθοπεδικός Νικόλαος Κορδαλής τόνισε την σπουδαιότητα της έγκαιρης αντιμετώπισης καταγμάτων στα άτομα της τρίτης ηλικίας που προκαλούνται λόγω της χαμηλής οστικής πυκνότητας.