25 Ιούν 2018

Η παιδική χαρά στην Ούλωφ Πάλμε παραμένει εδώ και 5,5 χρόνια κλειστή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Η παιδική χαρά στην Ούλωφ Πάλμε παραμένει εδώ και  5,5 χρόνια κλειστή, λόγω  απόφασης του Διευθυντή Δασών Αθηνών που την θεωρεί «αυθαίρετη κατασκευή εντός δημοσίου δάσους».

Επιπλέον την Πέμπτη 20/6/2018 με απόφαση του, επέβαλε στο Δήμο μας  πρόστιμο για  την ύπαρξη της παιδικής χαράς, ύψους 1.188.289,22 ευρώ!!!

Είναι γνωστό σε όλους ότι η παιδική χαρά λειτουργούσε συνεχώς από το 1972, όπως λειτουργούν σήμερα δεκάδες παιδικές χαρές μέσα σε πάρκα.

Για 40 χρόνια, η συγκεκριμένη παιδική χαρά, ήταν  ιδανική απόδραση για τα παιδιά μας, ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου και αναψυχής που διαθέτει η περιοχή μας.

Είναι επίσης γνωστό ότι το 2007 ανακατασκευάστηκε ολοκληρωτικά χωρίς να τεθεί από τον Διευθυντή Δασών  κανένα ζήτημα και κανένα εμπόδιο!

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας, προχωρούν στην υλοποίηση όλων των προϋποθέσεων που κατά καιρούς έθετε ο Δ/ντής Δασών προκειμένου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επιτρέψει την  επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στο Μητροπολιτικό πάρκο Ιλισίων.

Σήμερα και ενώ θεωρούσαμε ότι ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για να πάρουμε την άδεια για την ανάπλαση και την λειτουργία της παιδικής χαράς, ο Δ/ντής Δασών μας επιβάλλει πρόστιμο και ζητά   να κατεδαφιστεί ακόμα και η περίφραξή της, η οποία έγινε πλέον φυσική περίφραξη από φυτά!

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας για αυτές τις ενέργειες, καθώς γίνεται φανερό ότι αποσκοπούν στο να μην λειτουργήσει η παιδική χαρά.

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας γιατί χρειάζεται να αγωνιστούμε ακόμα και ΓΙΑ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Να υπάρχει μια παιδική χαρά μέσα στο Πάρκο Ιλισίων!

Για να μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν ξανά σε έναν χώρο που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Απαιτούμε να ανακληθεί το πρόστιμο και να δοθεί άδεια για τη λειτουργία της παιδικής χαράς.