04 Δεκ 2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (30/11/2015) για τους εργαζόμενους με πρόγραμμα πεντάμηνης διάρκειας

Δείτε / μεταφορτώστε το ψήφισμα εδώ.

Από τις αρχές του Ιουλίου 2015 έως και σήμερα ο Δήμος μας έχει στελεχωθεί με εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ μέσω της πρόσκλησης 2/2015, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, καλύπτοντας τις διαρκείς ανάγκες των τμημάτων τοποθέτησής τους που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, έκαναν το μέγιστο δυνατό για να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Δήμο λόγω της υποστελέχωσης και της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παρ’ ότι λαμβάνουν το μισό σχεδόν μισθό και χωρίς να απολαμβάνουν -τουλάχιστον μέχρι πρότινος- τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Από αυτή την εργασία στο Δήμο μας, ζουν περίπου 200 οικογένειες όπου δυστυχώς σε λίγο καιρό θα βρεθούν και πάλι μπροστά στην ανεργία, μη μπορώντας καν να διεκδικήσουν τουλάχιστον την τακτική επιδότηση του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο   του Δήμου Ζωγράφου  :

Α)  Ζητά  την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με  πρόγραμμα  πεντάμηνης  διάρκειας  μέσω Ο.Α.Ε.Δ. (προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα) με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς η εργασία  των ανωτέρω υπαλλήλων  είναι απαραίτητη τόσο  στους ίδιους  και τις οικογένειές τους , όσο και στις Υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται , καθώς η αποχώρησή τους  σε λίγες ημέρες θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της λειτουργίας του Δήμου.

Β) Διεκδικεί  το άνοιγμα θέσεων με τη μορφή μόνιμης εργασίας  με πλήρη εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με προγράμματα ολιγόμηνης, ελαστικής απασχόλησης.