20 Απρ 2016

“Τώρα είναι η ώρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή”

Ευνοϊκή από όλες τις πλευρές χαρακτήρισαν τη σημερινή συγκυρία για την πραγματοποίηση του μεγάλου οράματος της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή όλοι οι ομιλητές που συμμετείχαν στην ενημερωτική συγκέντρωση-συζήτηση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα για το Πάρκο Γουδή τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στο πρώην αναψυκτήριο “Ρυθμός”.

Ανοίγοντας την εκδήλωση η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη τόνισε ότι έφτασε επιτέλους η ώρα για να καρποφορήσουν οι αγώνες δεκαετιών για τη διαμόρφωση και λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, αφού συμφωνούν καταρχήν, όπως είπε, οι Διοικήσεις των τριών ενδιαφερόμενων Δήμων (Ζωγράφου, Αθηναίων, Παπάγου-Χολαργού), ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου καθηγητής Γιώργος Πατρίκιος, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες και διαβουλεύσεις της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Αγώνα για το Πάρκο Γουδή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί η θετική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Για ιστορικά μοναδική ευκαιρία μίλησε στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής k. Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η στήριξη αυτή θα εκφραστεί και με διάθεση πόρων και με εκπροσώπηση στο πολυμετοχικό σχήμα που θα αναλάβει την υλοποίηση της δημιουργίας του Πάρκου.

Επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν άμεσα τα αναγκαία βήματα προς την κατεύθυνση της απόκτησης ενός μεγάλου πνεύμονα αναψυχής για όλους τους κατοίκους της Αθήνας.

Το Σχέδιο Γενικής Διάταξης για τη διαμόρφωση και λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου παρουσίασε στη συγκέντρωση ο πολιτικός μηχανικός και οικονομολόγος Δημήτρης Μαυράκος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα για το Πάρκο Γουδή.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε παρουσίαση και του ερευνητικού Σχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ιλισίων από τον συγκοινωνιολόγο, πολεοδόμο και ερευνητή Κοσμά Αναγνωστόπουλο.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κλαδευτήρας, οι Αντιδήμαρχοι Σταύρος Αρμπιλιάς και Νίκος Κικάκης, ο Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Στέφανος Γιούργας, ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Παναγιώτης Γκρέκας, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, οι επικεφαλής των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και δεκάδες πολίτες.

Αναλυτ8ικά οι παρουσιάσεις των Σχεδίων για τα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή και Ιλισίων.

Το Σχέδιο Γενικής Διάταξης για τη διαμόρφωση και λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου του κ. Μαυράκου σε αρχείο pdf δείτε/μεταφορτώστε την πατώντας εδώ.

Το ερευνητικό Σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ιλισίων του κ. Αναγνωστόπουλου, μπορείτε να το δείτε παρακάτω σε μορφή παρουσίασης με σλάιντς.