08 Σεπ 2017

Συνεργασία Δήμου Ζωγράφου – Αγ. Δημητρίου για τα προσφυγόπουλα

Μετά από πρωτοβουλία των Δήμων Αγ. Δημητρίου και Ζωγράφου, τα προσφυγόπουλα της Δομής Φιλοξενίας του Δ. Ζωγράφου στη Ραφήνα, έχτισαν έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά της γειτονικής κατασκήνωσης του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Με την συμμετοχή τους σε ένα εξαήμερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που οργανώθηκε από τη Drasis Camp, τα παιδιά μοιράστηκαν κοινές εμπειρίες, αποδεικνύοντας ότι στα παιδικά χαμόγελα, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση.
Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις κατασκηνώσεις του Αγ. Δημητρίου στη Ραφήνα, με μία μουσικοχορευτική παράσταση, τα παιδιά γιόρτασαν μαζί την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου.
Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέας Γκουγκουλής, χαιρέτησαν την εκδήλωση.
Η Λίντα Κέρλυ, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δ. Ζωγράφου που ενισχύει και στηρίζει όλες τις σχετικές δράσεις του Δήμου, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση ενώ παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, Έφη Αλεξανδρή – Ζουμπουλάκη.

GEO_1440