07 Σεπ 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔΑ, Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ & ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΤΙΝΑΣ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ

Με την Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη συναντήθηκε και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί της, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας με τους Δημάρχους του λεκανοπεδίου Αττικής.
Η Δήμαρχος Ζωγράφου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. για τις εξελισσόμενες, στοχευμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην πόλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G η λειτουργία του οποίου θα εξασφαλίσει στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στις χιλιάδες των νέων ανθρώπων, πολύ καλύτερη ποιότητα τηλεπικοινωνιών, μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και -όπως επεσήμανε η κ. Τ. Καφατσάκη- θα συντελέσει ουσιαστικά στην υλοποίηση όλων αυτών των εφαρμογών που μετατρέπουν μία πόλη σε «έξυπνη» πόλη». Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ζωγράφου -έδρα δύο μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων- επελέγη, μαζί με άλλους δύο δήμους της χώρας, να συμμετέχει πιλοτικά στην εφαρμογή ενός εθνικού οδικού χάρτη ανάπτυξης των «υπερηχητικών» δικτύων 5G.

Ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, συνεχάρη την συνάδελφό του, Τίνα Καφατσάκη για τα αποτελέσματα που εμφανίζουν οι δράσεις της δημοτικής αρχής σε σειρά κομβικών θεμάτων της πόλης –«αποτελέσματα που έχουν άρωμα γυναίκας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α.- και παράλληλα την ενημέρωσε διεξοδικά για τις προγραμματισμένες δράσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής κάνοντας ειδική αναφορά στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΠΕΔΑ και ΕΕΤΑΑ η οποία, μεταξύ, άλλων, προβλέπει την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των 66 Δήμων Αττικής. Στην σύσκεψη των δύο Δημάρχων, συμμετείχαν, εκφράζοντας απόψεις και κρίσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζωγράφου, Χάρης Σταματάκης, (Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α), Νίκος Κικάκης, (Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Παιδείας) Σταύρος Αρμπιλιάς, (Καθαριότητας, Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού.)