24 Μαΐ 2016

Συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Δήμου Ζωγράφου στην ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο

Στις 28 Απριλίου 2016 δύο σχολεία του Δήμου μας, το 4ο και το 1ο ΓΕΛ Ζωγράφου συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Η ημερίδα αυτή αποτελεί προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά 480 μαθητές από 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 24 μαθητές της Α΄ και της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, οι οποίοι κατέλαβαν τις 24 πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό Euroscola για την επιλογή των μαθητών που θα λάμβαναν μέρος στην ημερίδα. Από το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου συμμετείχαν οι μαθητές Xρήστος Παυλόπουλος (6ος στην κατάταξη) και Κωνσταντίνα Βολάκη (8η στην κατάταξη) και από το 1ο ΓΕΛ Ζωγράφου η μαθήτρια Ειρήνη Μπαζέλλι (17η στην κατάταξη), όλοι μαθητές της Β’ Λυκείου. Τους μαθητές συνόδευσε στο Στρασβούργο η κα Δέσποινα Κυριακάκη, φιλόλογος του 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου και ο κ. Βασίλειος Ραυτόπουλος, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αργυρούπολης.

Η Ελληνική ομάδα ήταν άρτια προετοιμασμένη για τις εργασίες της ημερίδας από τους συνοδούς καθηγητές και επέδειξε δυναμική παρουσία διατυπώνοντας πολλά ερωτήματα στους συντονιστές της συζήτησης για θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, κερδίζοντας το προεδρείο στην επιτροπή «Μετανάστευση και Ένταξη» και έχοντας έναν νικητή στο παιχνίδι Eurogame.

Απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στους διευθυντές των σχολείων, κ. Γεώργιο Αντωνάρα, φυσικό, Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και την κα Ελένη Παπαγεωργίου, θεολόγο, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ζωγράφου για την υποστήριξή τους. Τέλος, πρέπει να τονιστεί η έμπρακτη υποστήριξη και καθοδήγηση προς την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της, από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ιδιαίτερα από τον κ. Άγγελο Καπετανίδη, υπεύθυνο του προγράμματος Euroscola.