06 Φεβ 2017

Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ζωγράφου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Λογοτεχνική Συντροφιά Ζωγράφου, θέλοντας να συμβάλει στην καταγραφή της Ιστορίας της περιοχής Ζωγράφου, δημιουργεί την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ζωγράφου και οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της συνέντευξης. Η συνέντευξη αποτελεί το εργαλείο της Προφορικής Ιστορίας για την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Απώτερος σκοπός της ΟΠΙΖΩ είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουναρόπουλου, οδός Γ. Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια. Περιλαμβάνει έξι (6) τρίωρα μαθήματα κάθε Τρίτη και ώρα 17.00 – 20.00. Έναρξη του σεμιναρίου στις 7 Φεβρουαρίου και λήξη στις 14 Μαρτίου 2017.

Στο σεμινάριο η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη θα διδάξει τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και της συνέντευξης σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Η κοινωνιολόγος Μαρία Θανοπούλου θα μιλήσει για την πολύπλοκη σχέση συνεντευκτή και αφηγητή.

Ο αρχιτέκτονας Κ. Καζαμιάκης θα μιλήσει για τα μουσεία τέχνης της πόλης του Ζωγράφου.

Για τις βασικές γνώσεις λήψης audio-video θα μιλήσουν μέλη της ΟΠΙΖΩ.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε εθελοντική βάση και είναι δωρεάν.

Καθήκον των συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι να κάνουν τουλάχιστον μία συνέντευξη.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στέλνονται μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των : Μαρίας Τσαμπανίδου tsompamarv@hol.gr, Λέλας Μηλιτσοπούλου lemili20@gmail.com ή τηλεφωνικά στα 6973038609 και 6977312228.

Για την πρωτοβουλία ΟΠΙΖΩ

Μαρία Τσομπανίδη

Λέλα Μηλιτσοπούλου