11 Μαρ 2016

Ραντεβού στο Cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης με τους μεγάλους δημιουργούς

Το ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ δίνει «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ»

Πατώντας επάνω στις εικόνες μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων έως τις 23 Απριλίου.

Το ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ δίνει «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ» στον πολυχώρο ΑΛΕΚΑ-«ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ».

Σάββατο 26 Μαρτίου Με Δύο Κινηματογραφικές Προβολές

«El Sur» (Ο Νότος), του Victor Erice, 1983

Λίγα λόγια.. « ..η «Γκαβιότα», το σπίτι με τον ανεμοδείκτη, βρίσκεται στα προάστια μιας πόλης στο Βορρά της Ισπανίας. Εκεί ζουν ο Αγκουστίν, γιατρός και μάγος-ραβδοσκόπος, η γυναίκα του Τζούλια, μια δασκάλα που κουβαλάει τις πληγές του εμφυλίου και η μικρή τους κόρη Εστρέγια. Η Εστρέγια περνά την παιδική της ηλικία καλλιεργώντας μέσα στο απιδικό της μυαλό την υποψία για την ύπαρξη ενός οικογενειακού μυστικού: την παρουσία μιας άλλης γυναίκας στη ζωή του αγαπημένου της πατέρα. Μεγαλώνοντας και φτάνοντας στην εφηβεία, η Εστρέγια μαθαίνει όλο και περισσότερα και η ζωή στην «Γκαβιότα» αρχίζει να αλλάζει..»

Διάρκεια: 95 λεπτά, ώρα έναρξης : 18.00

«Pierrot Le Fou» (Ο Τρελός Πιερό), του Jean-Luc Godard, 1965

Λίγα λόγια.. «..Ο Πιερό εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την babysitter προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στη διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα…».

Αριστουργηματική ταινία, μια από τις καλύτερες του Ζαν Λικ Γκοντάρ, στην οποία απελευθερωμένος από τις συμβάσεις της κλασικής δραματουργίας αφήνεται να παρασυρθεί από ένα γνήσιο ποιητικό οίστρο.

Διάρκεια: 114 λεπτά, ώρα έναρξης : 21.00

Τις ταινίες προλογίζει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου) ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό μετά από κάθε προβολή.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου

 Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) και την Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes

 

Σάββατο 12/3

·        Στις 18:00 θα προβληθεί η ταινία: Viridiana (Biridiana) του Luis Bunuel. Πρόκειται για τη βραβευμένη ταινία-ορόσημο του σουρεαλιστή σκηνοθέτη , η οποία ξεσήκωσε την οργή του Βατικανού και του φρανκικού καθεστώτος κατά την προβολή της . Η δόκιμη μοναχή Βιριδιάνα επισκέπτεται το θείος της , ο οποίος αποπειράται να τη βιάσει και αυτοκτονεί. Εκείνη γεμάτη τύψεις, εγκαταλείπει το μοναστήρι και αφιερώνεται σε αγαθοεργίες.

·        Στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία: ROMA CITTA APERTA (Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη) του Roberto Rossellini. Πρόκειται για την ταινία που έφερε αισθητική επανάσταση στην ιστορία του σινεμά καθώς αποτελεί το πρώτο έργο του «ιταλικού νεορεαλισμού» με θέμα την αντίσταση των Ιταλών δημοκρατών ενάντια στο φασισμό.

Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση από τον Γιάννη Καραμπίτσο (σκηνοθέτη, μοντέρ και κριτικό κινηματογράφου).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση των ταινιών την Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes καθώς και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Instituto Italiano Di Cultura).

Κυριακή 13/3

Ο Δήμος Ζωγράφου και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνουν “Ραντεβού στο CINEMA” με το μεγάλο έλληνα δημιουργό Παντελή Βούλγαρη.

Την Κυριακή 13/3/2016 και ώρα 20:00 στην ΑΛΕΚΑ-«ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ» θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ». Η ταινία είναι ένα τρίπτυχο από σπονδυλωτές ιστορίες με φόντο τη Βόρεια Ελλάδα και με κοινό θέμα το μοναχικό άνθρωπο σε μια κρίσιμη στιγμή του βίου του. Ένας αρχαιολόγος που ο φαντάρος γιος του αυτοκτόνησε στο φυλάκιο, ένας θηροφύλακας που μιλάει τη γλώσσα των πουλιών και ένας επιπλοποιός που τα σπάει σ’ ένα σκυλάδικο, επειδή τον εγκατέλειψε η γυναίκα του, γίνονται η αφορμή για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει με τον σκηνοθέτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την προαιρετική προσφορά με τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο.

 10003535_10207461718594921_3229754388581379874_n 12802848_10207461787636647_7699340452006293730_n

 

olaeinaidromos.posterb ROMA CITTA APERTA Viridiana