10 Απρ 2016

«Ραντεβού στο Σινεμά», οι ταινίες του Σαββάτου 9 Απριλίου

«Ραντεβού στο cinema» με τους Μεγάλους Δημιουργούς στο «Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ»

Σάββατο 9 Απριλίου 2016 με δύο προβολές ταινιών

στις 18.00 : «Le Roi et L’ Oisseau» (Ο Βασιλιάς και το πουλί) Paul Grimault, 1980

Λίγα λόγια «..ο Κάρολος ο Πέντε και Τρία Οκτώ και Οκτώ Δεκάξι κυβερνάει τυραννικά το βασίλειο της Τακικαρδίας. Κακομεταχειρίζεται την οικογένεια του Πουλιού – εξαιρετικού ομιλητή με πολύχρωμα φτερά και αφηγητή της ιστορίας μας- και δίνει διαταγή να εξαφανίζονται μέσα σε καταπακτές όλοι όσοι δεν του αρέσουν. Κάποια νύχτα στο δωμάτιο του Βασιλιά, τρεις πίνακες – το πορτρέτο του και άλλα δύο, της γοητευτικής Βοσκοπούλας και ενός Μικρού Καπνοδοχοκαθαριστή – σαλεύουν και ζωντανεύουν..»

Παραδοσιακό, κλασικό κινούμενο σχέδιο του Grimault, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του Γαλλικού animation

Διάρκεια: 103 λεπτά

στις 21.00 : «Entre Marx y una Mujer Desnuda» (Ανάμεσα στον Μαρξ και μια Γυμνή Γυναίκα), Camilo Luzuriaga, 1996

Λίγα λόγια «..η ταινία μεταφέρει τον θεατή στον Ισημερινό της δεκαετίας του ’60 όταν ο προεκλογικός αγώνας που κήρυξε η στρατιωτική κυβέρνηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Μπερδεύονται όμως αλληλουχίες πραγματικών γεγονότων, αισθησιακών ονείρων και παράξενων επεισοδίων..»

Ο Καμίλο Λουσουριάγα ασχολείται ξανά με τη λογοτεχνία μέσω του Χόρχε Ενρίκε Αδόουμ, σύγχρονου συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στον Ισημερινό και σε διεθνή φεστιβάλ όπως της Αβάνας και του Φεστιβάλ της Τριέστης.

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Τις ταινίες προλογίζει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου) ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό μετά από κάθε προβολή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) και το Προξενείο του Ισημερινού.

info: «Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ» Δ/νση: Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, (πλ. Γαρδένια), Ζωγράφου, τηλ. επικοινωνίας: 210-7713802, 210-7481396