10 Απρ 2016

“Ραντεβού στο Σινεμά”, οι προβολές Σαββάτου και Κυριακής 2 και 3 Απριλίου

Σάββατο 2 Απριλίου

«Η μαμά κλείνει τα 100» Carlos Saura,1979

Λίγα λόγια «..στο παλιό σπίτι μιας οικογένειας θα γιορταστούν μ’ ένα οικογενειακό δείπνο, τα εκατοστά γεννέθλια της γιαγιάς. Με αυτή την αφορμή, καταφθάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας, εκτός από ένα, που έχει πεθάνει, αλλά διατηρεί τη θέση του στο τραπέζι. Μετά από τις πρώτες εκδηλώσεις χαράς, η ατμόσφαιρα στο σπίτι αρχίζει να φορτίζεται. Πάθη, θυμοί, μίση και νευρώσεις δημιουργούν ένα κλίμα που θα οδηγήσει στο σημείο κάποια από τα μέλη της οικογένειας να συνωμοτήσουν για να σκοτώσουν τη γιαγιά και να την κληρονομήσουν..»

Διάρκεια: 95 λεπτά, ώρα έναρξης : 6.00μμ

«Il Deserto Rosso» (ΚόκκινηΈρημος), του Michelangelo Antonioni, 1964

Λίγα λόγια «..η Τζουλιάνα, σύζυγος μηχανικού και μητέρα ενός παιδιού, με μια απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν της, βρίσκεται σε κατάσταση αποξένωσης από το περιβάλλον της. Προσπαθεί να πιαστεί απεγνωσμένα από κάπου, και ξεκινά με τον Κοράντο, συνάδελφο του άνδρα της, μια ερωτική σχέση..»

Αλλοτρίωση και σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον σε μια ταινία που άφησε εποχή για τη λειτουργική χρήση της έγχρωμης φωτογραφίας.

Διάρκεια: 120 λεπτά, ώρα έναρξης : 9μμ

Κυριακή 3 Απριλίου

«Ούλοι εμείς, εφέντη» του Λεωνίδα Βαρδαρού, 1998

Λίγα λόγια «..μετά το τέλος του Εμφύλιου, μια ομάδα ανταρτών μένει για έξι χρόνια απομονωμένη στα βουνά της Ικαρίας..»

Ενδιαφέρον θέμα, κατάφερε να συγκινήσει το κοινό με τις ανάλογες μνήμες της Ελληνικής Αριστεράς.

Διάρκεια: 108 λεπτά, ώρα έναρξης: 8μμ

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη

Τις ταινίες προλογίζει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου) ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό μετά από κάθε προβολή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας την Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Instituto Italiano di Cultura)

«Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ» / Δ/νση: Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, (πλ. Γαρδένια), Ζωγράφου

τηλ. επικοινωνίας: 210-7713802, 210-7481396

cinemateca

le-roi-et-l-oiseau.jpeg1