29 Οκτ 2018

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης – ψυχοεκπαίδευσης γονέων με σκοπό την πρόληψη ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους

Η  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ζωγράφου, κατανοώντας την ανάγκη των γονέων να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες  και το ψυχισμό των παιδιών τους, υλοποίησε σε συνεργασία με τη Μάρθα Μπέη, Κοινωνική Λειτουργό του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του 5ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Παίδων, ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης /ψυχοεκπαίδευσης γονέων με σκοπό την πρόληψη ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους.

Η ανταπόκριση των γονέων ήταν άμεση, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Στη διάρκεια των πέντε συνολικά συνεδριών, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, τον τρόπο που μπορούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους. 

Όπως για τον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να μοιράζονται με τα παιδιά τους, πώς μπορούν να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους, να τους μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να διαχειρίζονται το θυμό τους, να ακολουθούν βασικές αρχές καλής συμπεριφοράς, αλλά και με ποιο τρόπο μπορούν να θέσουν όρια ή να χρησιμοποιήσουν την έννοια της τιμωρίας.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου κα Ράνια Μπέλλου,  ευχαρίστησε  την Μάρθα Μπέη και την κοινωνική λειτουργό του Δήμου  Λίτσα Φαρμάκη καθώς  και τους  γονείς που αγκάλιασαν το πρόγραμμα “Θετικοί γονείς- Χαρούμενα παιδιά “