14 Απρ 2016

Περιβαλλοντικές δράσεις από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζωγράφου

Το πιό ευχάριστο μάθημα έκαναν χτές το πρωί (13/4/2016) μαθητές και μαθήτριες του 1ου και του 19ου Δημοτικού σχολείου Ζωγράφου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος σε δενδροφύτευση, που οργάνωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου, στον Υμηττό.

Αντί για τις σχολικές αίθουσες το πρωί, κατευθύνθηκαν και επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο Γιώργο Τσιγγέρογλου, την δασκάλα Ευαγγελία Χριστοδούλου και τον και ο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Σταύρο Αρμπιλιά. Λίγο αργότερα αποβιβάστηκαν χαρούμενα στη θέση Θυμάρι που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζωγράφου.

Στην έκταση αυτή ήδη εργαζόμενοι στο Πράσινο του Δήμου, σε συνεργασία με τη Δασική υπηρεσία, είχαν ανοίξει λάκκους ώστε να μπορούν να φυτέψουν τα παιδιά τα μικρά πευκάκια που παραχώρησε για το λόγο αυτό ο ΣΠΑΥ. Οι δύο δασικοί υπάλληλοι, Γιώργος Παπαδιάς και Ηλίας Κοτούλας καθώς και εργαζόμενοι στο πράσινο καθοδήγησαν και βοήθησαν τα παιδιά στην δενδροφύτευση.

Όταν αυτή ολοκληρώθηκε, οι δύο υπάλληλοι της Δασικής υπηρεσίας «ξενάγησαν» τους μαθητές στην περιοχή και τους έδειξαν τα διάφορα είδη φυτών που φύονται στον Υμηττό. Τους εξήγησαν ακόμη γιατί αυτή η δασική έκταση μετά από δύο πυρκαγιές είναι σήμερα χωρίς δένδρα και πόσο σημαντική είναι η αναδάσωση.

Οι χαρούμενες φωνές και τα τραγούδια των παιδιών στο λεωφορείο κατά την επιστροφή αποδεικνύει ότι οι μικροί δημότες του Ζωγράφου ευχαριστήθηκαν το εποικοδομητικό αυτό μάθημα.

Νεα περιβαλλοντολογική δράση το Σάββατο

Μαθητές του 3ου Δημοτικου Σχολειου Ζωγράφου σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου του Δήμου, θα πραγματοποιήσουν περιβαλλοντολογική δράση στα παρτέρια της οδού Κρήτης γύρω από το σχολείο τους.

Οι μαθητές θα φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά και θα τα «υιοθετήσουν»