22 Αυγ 2012

Παιδικό Θέατρο

Όταν πέφτει η αυλαία του 26ου Φεστιβάλ Πανελλήνιων Ερασιτεχνικών Θιάσων (7-16 Σεπτεμβρίου) στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου , ανοίγει η αυλαία του Παιδικού Θεάτρου.

Ο Δήμος Ζωγράφου δε θα μπορούσε ν’ αφήσει παραπονεμένους τους μικρούς του φίλους. Επέλεξε λοιπόν και παρουσιάζει από τις 19 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου, με μειωμένο εισιτήριο ποιοτικές και βραβευμένες παραστάσεις παιδικού θεάτρου, που απευθύνονται σε παιδιά από 2 έως 102 ετών. Επειδή η οικονομική κατάσταση συνεχίζει και φέτος να είναι πολύ δύσκολη ο Δήμος μας δεν θα ήταν σε θέση να αγοράσει παραστάσεις για να τις προσφέρουμε δωρεάν στους δημότες μας, έτσι το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού έκανε επαφές με διάφορους επαγγελματικούς θιάσους, ( Παιδικό Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο), προκειμένου να προσφέρει παιδικές παραστάσεις το μήνα Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Παραχωρήσαμε λοιπόν ΔΩΡΕΑΝ το Δημοτικό μας Θέατρο στους θιάσους που συμμετέχουν με την προϋπόθεση να μειώσουν το εισιτήριο τους έως και 60 % ,όπως και έγινε.

Έτσι, παραμύθια που φυτρώνουν σε κήπους, ψέματα και αλήθειες, μουσικές νότες, που ανοίγουν τις κλειστές πόρτες της καρδιάς, φεγγάρια που κυνηγούν αστέρια ακόμα και μυστικές συνταγές για περίεργες… μηλόπιτες, που μοιράζονται στο τέλος της παράστασης, στο κοινό, θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από τον Αγ. Γεώργιο), κάθε βράδυ σε πέντε παραστάσεις γεμάτες μουσική, χορό, διαδραστικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09 (έναρξη 20:00 /Διάρκεια 70 λεπτά)
“Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα”, από το θέατρο «Φούρνο»Ένα διαδραστικό έργο του Τάκη Χρυσούλη, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 7 ετών και βασίζεται στο παιχνίδι, στον αυτοσχεδιασμό και στη συμμετοχή των παιδιών.

ΠΕΜΠΤΗ 20/09 (έναρξη 19:00/ Διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά) “Παραμύθια από ψέμα και αλήθεια”, από τη Εταιρεία Θεάτρου «Παίκτες». Μία βραβευμένη παράσταση, που αποτελείται από πρωτότυπα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες. Μια παράσταση με χορό και ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/09(έναρξη 20:00/Διάρκεια 55 λεπτά) “Μήλα- Ζάχαρη – Κανέλα”, από το θέατρο «Φούρνο»Ένα παραμύθι γεμάτο συνταγές για πρωτότυπες μηλόπιτες για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών. Με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09 (έναρξη 20:00/ Διάρκεια 90 λεπτά ) “Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο”, από το Θέατρο Πρόβα. Μια σπαρταριστή κωμωδία, εμπνευσμένη από την παγκόσμια και την Ελληνική λογοτεχνία για τις ιστορίες των λουλουδιών, που κάποτε ήταν άνθρωποι και τις περιπετειώδεις βαφτίσεις τους.

“Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες” ,από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου- «Θεατρομάθεια». Ένα τρυφερό, διαδραστικό έργο, του Τάκη Χρυσούλη για τη Χιόνη, τη μοναχοκόρη του Βοριά που μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της και παγώνει τα παιχνίδια των παιδιών. Μια ιστορία για την δύναμη της φιλίας και της μουσικής που καταφέρνει να λιώσει… τους πάγους.