20 Νοέ 2018

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου,  το 6ο νηπιαγωγείο Ζωγράφου, συμμετέχοντας στο καινοτόμο πρόγραμμα “H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου”Art Project Day»  θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνεργατική δράση, μαζί με άλλα 7 δημόσια νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα νήπια όλων των σχολείων θα μπουν ταυτόχρονα σε μία  πλατφόρμα για να παίξουν ένα παιχνίδι-κουίζ, με αινίγματα που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κάθε σχολείου (ένα αίνιγμα από κάθε σχολείο) και συνδέουν τα δικαιώματα των παιδιών, με επιλεγμένα έργα τέχνης που παραπέμπουν σε αυτά. Δικαιώματα που, αν και έχουν ψηφιστεί από το 1989 από 191 χώρες, δεν είναι ούτε δεδομένα ούτε αυτονόητα.

Σκοπός του ευρύτερου προγράμματος «H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου”-Art Project Day» είναι η εμβάθυνση στις αξίες και το νόημα των Παγκόσμιων Ημερών μέσα από την όμορφη, εύληπτη και ισχυρή γλώσσα των συμβολισμών της τέχνης.

Κάθε μήνα, τα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν , θα πραγματοποιούν δράσεις για μια επιλεγμένη Παγκόσμια Ημέρα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του eTwinning, της μεγαλύτερης εθνικής και ευρωπαϊκής κοινότητας εκπαιδευτικών που χρησιμοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη διδασκαλία