30 Μαΐ 2018

Ομαδική Έκθεση γλυπτικής και σχεδίου των παιδιών της πόλης μας στο Εργαστήρι Γιάννη Παππά

Ομαδική Έκθεση γλυπτικής και σχεδίου των παιδιών της πόλης μας στο Εργαστήρι Γιάννη Παππά

Την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση γλυπτικής & σχεδίου, μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, στο εργαστήριο του Γιάννη Παππά, παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη. (Ανακρέοντος 38, Ζωγράφου).

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη διοργάνωσε διαδραστικό πρόγραμμα για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, στο Εργαστήρι του Γιάννη Παππά (Ανακρέοντος 38), στο χώρο όπου δημιούργησε τα περισσότερα από τα πιο γνωστά έργα του ο γλύπτης. Ο Γιάννης Παππάς ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς νεοέλληνες γλύπτες που έδρασαν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα στην Ελλάδα.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας έγιναν για λίγο γλύπτες, πειραματίστηκαν, έπαιξαν με τις μορφές, δημιουργώντας το δικό τους γλυπτό από πηλό. Μέσα από αυτές τις διαδραστικές επισκέψεις τους δόθηκε η δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας, ομαδικότητας, δημιουργικότητας και φαντασίας.

Στο πλαίσιο της 70χρόνης επετείου του Δήμου Ζωγράφου, τα παιδιά από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου είχαν την ευκαιρία εκτός από το να φιλοτεχνήσουν τα δικά  τους γλυπτά και σχέδια, να γνωρίσουν το έργο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που έζησε στην πόλη μας, σε  μία προσπάθεια ανάδειξης σημαντικών δημιουργών που έζησαν ή δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη του Ζωγράφου ώστε η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με το έργο τους.

Πρόσκληση