10 Οκτ 2016

Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών & Γεύσεων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής χορών και γεύσεων που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γουδή το διήμερο 8 & 9 Οκτωβρίου. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν όλοι οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι της πόλης μας.

Το Σάββατο 8/10, κυρίαρχο λόγο είχε η Κρήτη με την συναυλία του γνωστού κρητικού καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά, ενώ την Κυριακή 9/10 ήταν η σειρά της ποντιακής λύρας και του ηπειρώτικου κλαρίνου να δώσουν τον ρυθμό στους χορευτές αλλά και στον κόσμο, που μαζικά συμμετείχε και στις δύο εκδηλώσεις.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι σύλλογοι πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακές νοστιμιές, ρακή και τσίπουρο ενώ παράλληλα, στοιχεία της καθημερινής ζωής λαογραφικού χαρακτήρα, όπως χαλκώματα, κιλίμια, κεντήματα κλπ., ξυπνούσαν μνήμες στους παλαιότερους αλλά ήταν και μια ευκαιρία για τους πιο νέους να έρθουν σε επαφή με την παράδοση του τόπου μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δήμαρχος Ζωγράφου κα Τίνα Καφατσάκη ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν και δίνοντας υπόσχεση για περισσότερες γεύσεις και αρώματα, χρώματα και ηχοχρώματα στο δεύτερο φεστιβάλ, μετά από ένα χρόνο.