08 Ιούν 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Γιορτή των Λουλουδιών του Δήμου Ζωγράφου στο Πάρκο Γουδή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιορτή Λουλουδιών στις καρδιές των ανθρώπων!

Σε μια απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας, εξελίχθηκε η τελευταία ημέρα της Γιορτής Λουλουδιών στο Πάρκο Γουδή, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016. Το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου πρωταγωνίστησε σε μια υπέροχη συναυλία, η οποία ολοκληρώθηκε με τους χορευτές και τους θεατές να σμίγουν επί σκηνής, αλλά και στους γύρω χώρους του Πάρκου, σε μια αυθόρμητη ατμόσφαιρα λαϊκού γλεντιού.

Η Γιορτή Λουλουδιών, που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου, από τις 20 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, δεν ήταν μια τυπική ανθοκομική έκθεση, αλλά διανθίστηκε από μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούσαν από τους χιλιάδες επισκέπτες, που ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα κατέκλυσαν το Πάρκο Γουδή. Η επιτυχία της πρώτης Γιορτής Λουλουδιών αποτελεί μια καλή βάση, ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός, με πιο άρτιες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.

Προτεραιότητα η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Δήμος Ζωγράφου διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση για το Περιβάλλον, με εισηγητές τον Νίκο Κικάκη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Υποδομών & Παιδείας, την Χριστίνα Θεοχάρη, Πολιτικό Μηχανικό, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος Εργατικού Κέντρου Αθήνας και τον Φώτη Νταουντάκη, μέλος της Επιτροπής Κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Συντονιστής ήταν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καππής, ενώ παρέμβαση έκανε και η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Το κεντρικό θέμα που αναδείχθηκε είναι η ένταση των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα (Κυβέρνηση, Πράσινο Ταμείο, Περιφέρεια Αττικής, ενδιαφερόμενοι όμοροι Δήμοι) για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, καθώς υπάρχει σήμερα ευνοϊκή συγκυρία για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής.

Ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Λουλουδιών έγιναν με επιτυχία και άλλες ποιοτικές εκδηλώσεις και δράσεις, όπως η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου, το παιδικό ψυχαγωγικό πάρτι με τον κλόουν Τοτό και την παρέα του, η Ποδηλατοβόλτα στο Πάρκο Γουδή, η συναυλία με τη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών, καθώς και η καθιερωμένη ετήσια επετειακή εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μάχη της Κρήτης. Επίσης το Μουσικό Ντουέτο «PYSANKA», ταξίδεψε το κοινό σε ρομαντικές παραδοσιακές μελωδίες. Η εκδήλωση αυτή ήταν χορηγία της Ουκρανικής Κοινότητας της Ελλάδας.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η κλήρωση 4 ποδηλάτων, τα οποία κέρδισαν οι τυχεροί κάτοχοι των λαχνών 1478, 858, 822 και 1876. Ακόμη κατά τη διάρκεια της Γιορτής Λουλουδιών συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και την απρόσκοπτη λειτουργία της Γιορτής Λουλουδιών και ιδιαίτερα τους εθελοντές, που είχαν τη δική τους πολύτιμη συνεισφορά στην επιτυχία της διοργάνωσης.