19 Οκτ 2015

Οι μικροί ποδηλάτες έκλεψαν την παράσταση στου Ζωγράφου

Με περίσσια ζωντάνια περίπου 100 μαθητές από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια του Δήμου, ακόμη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, συμμετείχαν στον αγώνα που έγινε στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα με ήπιας μορφής τεχνητά εμπόδια και δυσκολίες. 

IMG_20151018_131426

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκλεψαν την παράσταση

οι μικροί ποδηλάτες στου Ζωγράφου

Όμορφη ημέρα, γιορτινή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ήταν η Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στο κέντρο του Δήμου Ζωγράφου. Η πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) μετατράπηκε σε πίστα ποδηλασίας για τις ανάγκες του Ποδηλατικού Αγώνα Δεξιοτεχνίας, που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο ”Θησέας” και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

IMG_20151018_114749

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με περίσσια ζωντάνια, περίπου 100 μαθητές από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια του Δήμου Ζωγράφου, αλλά ακόμη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, συμμετείχαν στον αγώνα, που έγινε στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, με ήπιας μορφής τεχνητά εμπόδια και δυσκολίες. Με αυτή τη συμμετοχή τους έστειλαν το μήνυμα της ευρύτερης δυνατής χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας.

IMG_20151018_131218

Οι τρεις καλύτεροι ποδηλάτες, ανά ηλικιακό γκρουπ, βραβεύτηκαν με μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, καθώς και η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ποδηλασίας στην Ακαδημία Ποδηλασίας του Αθλητικού Ομίλου ” Θησέας” για τους 2 πρώτους μήνες εγγραφής. Τα μετάλλια απένειμαν στους νικητές η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού Δημήτρης Καντιώτης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γκρέκας ( ο οποίος είχε τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης) και ο Προπονητής του Αθλητικού Ομίλου ”Θησέας” Δημήτρης Κωσταντόπουλος.

Στο περιθώριο της αγωνιστικής δράσης των παιδιών, η Δήμαρχος Ζωγράφου απένειμε τιμητική πλακέτα στον παλαίμαχο πρωταθλητή και βαλκανιονίκη ποδηλασίας Αλέξανδρο Κελόγλου, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα από διάφορα πόστα για το άθλημα στο Δήμο.

Η επόμενη Ποδηλατοδράση στην πόλη θα είναι Αγώνας Mountain Bike σε άλσος εντός του Δήμου Ζωγράφου.

IMG_20151018_131336