04 Ιούλ 2016

Μουσική – Εικαστική Κατασκήνωση τον Ιούλιο στο Πάρκο Γουδή

Μουσική Κατασκήνωση από το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου για το μήνα Ιούλιο.

Μοναδική ευκαιρία για τους δημότες του Ζωγράφου (και όχι μόνο) να αποκτήσουν δωρεάν γνώση με τα τμήματα που προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα αρχίζει την Δευτέρα 11 Ιουλίου και απευθύνεται σε ηλικίες 4 ετών και πάνω.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Τηλέφωνο: 210-7715800 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 14:00-20:00.

Το Πρόγραμμα της Μουσικής – Εικαστικής κατασκήνωσης περιλαμβάνει:

Εικαστικά:

Πρωινά και απογευματινά μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικών στο στεγασμένο χώρο εντός και του Πάρκου Γουδή σε συνεργασία και με το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου.

Μουσική:

Μαθήματα Μουσικής Προπαίδειας

«Οι μικροί πειρατές της Μουσικής»

Με αντικείμενο διδασκαλίας: μουσικό παιχνίδι-σύστημα ORFF για παιδιά 4 έως 11 ετών, κατασκευές μουσικών οργάνων σε συνεργασία με τους καθηγητές των εικαστικών μαθημάτων του ΝΠΔΔ – γνωριμία με τα μουσικά όργανα και προβολή παιδικών ταινιών με θέμα τη μουσική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την κ. Μαριάνθη Πετριτσοπούλου.

Μαθήματα κρουστών

Με αντικείμενο: τη γνωριμία με τα κρουστά των τριών Ηπείρων, ομαδικά μαθήματα, παιχνίδια και αγωγή ρυθμού μαζί με κίνηση-κατασκευές οργάνων κρουστών και με εικαστικούς καθηγητές και με στόχο ανά εβδομάδα να κατασκευάζεται από τους εικαστικούς ένα Μουσικό Χωριό στο Πάρκο με θέμα τις 3 Ηπείρους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την κ. Μαριάνθη Πετριτσοπούλου.

Μαθήματα Βιολιού

«Ο Βασιλιάς των εγχόρδων»

Με αντικείμενο: την εισαγωγή στην εκμάθηση του βιολιού σε μικρά γκρουπ-σεμινάρια  για τα σπουδαιότερα έργα της μουσικής του Βιολιού – η ιστορία του Βιολιού – ανάλυση κατασκευής του οργάνου και άσκηση χαλάρωσης, αναπνοής και σωστής στάσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την κ. Γκαλίνα Μπράτουσκα.

Μαθήματα κιθάρας

«Κιθάρες του Κόσμου»

Με αντικείμενο ομαδικά εισαγωγικά μαθήματα για αρχάριους, γνωριμία με την ισπανική κιθάρα και παρουσίαση της εξέλιξης της κιθάρας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την κ. Δήμητρα-Ευαγγελία Λασκαρίδου.

Μαθήματα Πιάνου

«Μαύρα και Άσπρα Πλήκτρα»

Με αντικείμενο μαθήματα για αρχάριους στο πιάνο, εισαγωγή στο όργανο του πιάνου, ιστορία του οργάνου, σπουδαίους ερμηνευτές και ανάλυση των έργων τους με την προβολή βίντεο και τη μουσική ακρόαση των έργων τους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την κ. Ευαγγελία Λιόλιου και τον κ. Άγγελο-Πατρίκιο Κετζαλ Μαρκιόρι.

Μαθήματα Θεωρίας της Μουσικής

«Οι μαγικές τελείες»

Με αντικείμενο την εισαγωγή στη θεωρία της μουσικής, τη διδασκαλία θεωρίας για αρχάριους, την εκμάθηση των νοτών, των κλειδιών του πενταγράμμου, οργανογνωσία για αρχάριους και συνοπτική Ιστορία της Μουσικής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Γεώργιο Πλουμίδη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.