20 Οκτ 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Gustavo Colina στη Βίλα Μαρίκα Κοτοπούλη

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και ο Πρέσβης της Βενεζουέλας Fernandez Farit, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν τη διεύρυνση της φιλίας και της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Colina2

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπέροχη βραδιά βενεζουελάνικης μουσικής

με τον Gustavo Colina στη Βίλα Κοτοπούλη

Ένα μαγευτικό ρεσιτάλ μουσικής από τη Βενεζουέλα, με τον παγκοσμίου φήμης μουσικό Gustavo Colina, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές, που κατέκλυσαν τη Βίλα ”Μαρίκα Κοτοπούλη”, το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2015. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και ο Πρέσβης της λατινοαμερικάνικης χώρας Fernandez Farit, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν τη διεύρυνση της φιλίας και της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Osvaldo Cobacho Martinez, ο κ. Σταύρος Τσιέπας (Πληρεξούσιος Υπουργός Β’, Διευθυντής Διεύθυνσης Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής του Υπουργείου Εξωτερικών) και η πρώην Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.

Το ρεσιτάλ του Βενεζουελάνου «κουατρίστα» Gustavo Colina ήταν γεμάτο με το ρυθμό του «κουάτρο» (έγχορδο παραδοσιακό βενεζουελάνικο όργανο), ένα μουσικό όργανο βαθιά ριζωμένο στην παράδοση αυτής της χώρας, από τα χέρια ενός καλλιτέχνη με ιδιαίτερη διεθνή καριέρα. Ο καταξιωμένος μουσικός ενθουσίασε το κοινό μέσα και έξω από τη Βίλα Κοτοπούλη και ανταμείφθηκε με θερμά χειροκροτήματα.

Ο Gustavo Colina έχει αρχίσει να παρουσιάζει τη βενεζουελάνικη μουσική με το κουάτρο του, ήδη από το 2006, ξεκινώντας από τις αραβικές χώρες – Ιορδανία, Λίβανο, Κατάρ, Συρία, Κουβέιτ – καθώς και την Ιταλία. Επίσης έχει ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, στο Ισπανικό Ίδρυμα και στο Carnegie Hall, μαζί με τον Βραζιλιάνο κιθαρίστα Carlos Barbosa-Lima, ενώ πραγματοποίησε συναυλίες σε Τουρκία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Κολομβία.

1 2 4 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16                       (φωτογραφίες Δαμιανός Μωραΐτης)