10 Ιούλ 2017

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής 235

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Κυριακή 18 Ιουνίου, που διεκόπη η λεωφορειακή γραμμή του 235, η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου προέβη σε μία σειρά ενεργειών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Γνωρίζουμε ότι η διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου προέκυψε λόγω της παράνομης στάθμευσης και για αυτό τοποθετήσαμε οριοδείκτες επί της Γεωργίου Ζωγράφου.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση κατά μήκος των πεζοδρομίων, έγινε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Καθημερινά η Δημοτική Αστυνομία (η οποία διαθέτει ένα μόνο υπάλληλο) επιβάλλει πρόστιμα σε όσους σταθμεύουν παράνομα, προκειμένου να είναι ο δρόμος ελεύθερος για τα λεωφορεία.

Ταυτόχρονα έχουμε επανειλημμένα απευθύνει γραπτή έκκληση στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής της οποίας άλλωστε είναι αρμοδιότητα να επιλύσει το ζήτημα λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Παράλληλα θέσαμε σε κυκλοφορία το μοναδικό αυτοκίνητο δημοτικής συγκοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος από 8πμ έως 8μμ.

Σε συνεργασία με το ΕΜΠ επεξεργαζόμαστε τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, τις οποίες ενημερώσαμε για τις ενέργειες μας, ενώ προτείναμε να δρομολογήσουν λεωφορεία μικρότερου μεγέθους για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στους ήδη στενούς δρόμους της πόλης μας.

Η λεωφορειακή γραμμή 235 που εξυπηρετεί ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία της πόλης μας επανήλθε για μία μόνο μέρα και διεκόπη για δεύτερη φορά ανεξήγητα και απροειδοποίητα.

Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ, με σχετικό έγγραφο της επιβεβαιώνει ότι κατόπιν συνεχών αυτοψιών που διενήργησε επί της Γεωργίου Ζωγράφου, διαπίστωσε ότι ο δρόμος είναι προσπελάσιμος και μπορεί να γίνει κανονικά η διέλευση των λεωφορείων, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τους λόγους που δεν έχει επαναλειτουργήσει η γραμμή του 235.

Επειδή θεωρούμε ότι έχουμε κάνει ότι μας αναλογεί, ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο αυτό.

Καταθέσαμε πριν λίγες μέρες εξώδικο και σήμερα 11 Ιουλίου, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διακοπή των δρομολογίων του 235, καθώς είναι μία γραμμή που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου που σήμερα ταλαιπωρούνται.