05 Ιαν 2018

Η Πόλη ΓιορτάΖΕΙ 2017

Καλή Χρονιά σε όλους!

Η αυλαία του επιτυχημένου καθιερωμένου θεσμού «Η Πόλη ΓιορτάΖΕΙ», που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου, έκλεισε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, με την πετυχημένη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από είκοσι παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ πάνω από είκοσι πέντε καλλιτεχνικά σχήματα και ομάδες πέρασαν το κατώφλι του Δήμου Ζωγράφου, δημιουργώντας ατμόσφαιρα γιορτής και ενισχύοντας τη διάθεση των συμπολιτών μας και την τοπική αγορά.

Η γιορτή ήταν διπλή, καθώς ο Δήμος Ζωγράφου, έκλεισε 70 χρόνια από την ίδρυσή του (18 Δεκεμβρίου 1947).
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων του Δήμου, αναδεικνύουμε και τιμούμε εκπροσώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του αθλητισμού της πόλης μας.

Η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, βράβευσε το Ζωγραφιώτη συνθέτη & μουσικό Δημήτρη Καλαντζή με αφορμή την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του θεσμού « Η Πόλη ΓιορτάΖΕΙ», καθώς και την Αμαλία Πετσοπούλου που υπήρξε σύζυγος του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο έργο του, με τους Δημήτρη Μπάση & Δήμητρα Σταθοπούλου, που παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, τους εργαζόμενους του Δήμου που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις αλλά και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας τόσο με την παρουσία σας όσο και με την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου μας.

Συνολικά συγκεντρώθηκε περίπου μισός τόνος σε τρόφιμα και μεγάλος αριθμός φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου & Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο συστάθηκε τον Απρίλιο του 2015 και αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση, 196 άτομα, που δεν έχουν τη δυνατότητα φαρμακευτικής περίθαλψης.

Παράλληλα, συνεργάζεται με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης και με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, ενώ έχει προσφέρει δωρεάν φάρμακα σε διάφορες Κοινωνικές Δομές, όπως είναι οι Γιατροί του Κόσμου, το Κοινωνικό Φαρμακείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Αποστολή της Αρχιεπισκοπής, το Άγγιγμα Ζωής, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Δάφνης, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων, Κοινωνικά Ιατρεία Δήμου Δάφνης, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Ιατρική Παρέμβαση, Γηροκομείο Αθηνών, Δομή Ελαιώνα, Φαρμακοποιοί του κόσμου, Σύλλογος ΚΕΦΙ.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που βοήθησαν στη δημιουργία του και ιδιαίτερα την εθελόντρια Όλγα Τσουτσουδάκη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εθελόντρια φαρμακοποιό Γεωργία Βλάχου, που χωρίς τη συμβολή της δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη Δομή.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει 274 οικογένειες με σύνολο ωφελουμένων 667 άτομα από τα οποία τα 191 είναι παιδιά. Λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια και προσφέρει δωρεάν δύο φορές το μήνα σε οικογένειες τυποποιημένα και κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς και είδη υγιεινής και καθαριότητας. Επίσης διανέμει μαγειρεμένο φαγητό σε οικογένειες που τους έχει διακοπεί το ρεύμα ή σε όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά όλους όσους στηρίζετε τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, καθώς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στήριξη και βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.