02 Ιούλ 2018

Ερωφίλη project του Γεωργίου Χορτάτση στη Βίλα Ζωγράφου

Στις 5 Ιουλίου, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στη βίλα Ζωγράφου,  η  πιο γνωστή  τραγωδία της κρητικής αναγέννησης του Ρεθυμνιώτη ποιητή, Γεωργίου Χορτάτση «Ερωφίλη» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη.

Η «Ερωφίλη project”, όπως είναι ο τίτλος της παράστασης ξεκινάει το ταξίδι της με το κοινό από την Αθήνα με πρώτο σταθμό τη βίλα Ζωγράφου ενώ θα περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Μία από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης είναι ότι αφηγείται  την ιστορία της Ερωφίλης και του Πανάρετου στο φυσικό της περιβάλλον, δηλαδή σε επιβλητικούς  χώρους, μεσαιωνικά κάστρα και φρούρια, τα οποία αποτελούν το φυσικό σκηνικό τους.

«Ερωφίλη project” το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική  πανδουρίδας, κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου και κρουστών.

Το έργο αποτελεί την πρόταση μιας νέας μεθόδου θεατρικής αναπαράστασης τέτοιου είδους κειμένων. Μια σημαντική εργασία η οποία δίνει την δυνατότητα συνέχισης και εξέλιξης της αναγκαίας, για τους καλλιτέχνες και για το κοινό, συνθήκης, της μελετημένης και μοντέρνας επαφής, δηλαδή, με την παράδοση και τις ρίζες, μέσα από έρευνα και φρέσκια καλλιτεχνική διάθεση.

Παίζουν:

Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη

Φιλόγονος:  Κωνσταντίνος Τσιομίδης

Πανάρετος:   Χρήστος Καπενής

Νένα / Ασκιά:  Δανάη Λουκάκη

Χάρος / Μαντατοφόρος: Θοδωρής Οικονομίδης

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ