12 Οκτ 2018

Επίσκεψη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας Νίκου Κικάκη και των Δημοτικών Συμβούλων Γιάννη Βούρτση και Ιωάννας Πουρναρά στη Μαριούπολη

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας Νίκος Κικάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Βούρτσης και Ιωάννα Πουρναρά, εκπροσωπώντας το Δήμο Ζωγράφου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μαριούπολη και στο Σαρτανά της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 240 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ο Δήμαρχος , ο Γραμματέας και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαριούπολης, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή  στον Αντιδήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κέντρο της πανέμορφης πόλης, να παρευρεθούν στα εγκαίνια της ελληνικής  πλατείας, του πολιτιστικού  κέντρου  και πάρκου και να παρακολουθήσουν μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις οποίες έλαβαν μέρος όλοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης.

Ο Κος Κικάκης, ο κος Βούρτσης και η κα Πουρναρά εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για ακόμη μία φορά σε όλους τους αρμόδιους για το έργο και την φιλοξενία τους. Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία εγκάρδιας φιλοξενίας!

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σαρτανά, την πόλη με την οποία έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Ζωγράφου από το 2000 . Η συγκίνηση ήταν ανείπωτη, καθώς στην είσοδο του σχολείου της πόλης, περίμεναν  850 μαθητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα , οι οποίοι μιλούσαν και τραγουδούσαν στα ελληνικά. Το ίδιο συνέβη και στο μουσικό σχολείο του Σαρτανά όπου η υποδοχή έγινε με τραγούδια και μπουζούκι. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην εκκλησία του Άγιου Γεώργιου , στο πάρκο της πόλης και στο ελληνικό μουσείο που διαθέτει εκθέματα  με αναφορά στην ελληνική παράδοση τα οποία έχουν  μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της πόλης .

Η στενή σχέση φιλίας και συνεργασίας με τους κατοίκους του Σαρτανά, αποτελεί για το Δήμο Ζωγράφου  κίνητρο για μελλοντική συνεργασία και υποστήριξη του έργου τους.

Για αυτό και ο Δήμος μας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια διατήρησης του ελληνικού στοιχείου της πόλης με αποστολή λογοτεχνικών και σχολικών βιβλίων , μουσικών οργάνων και οπτικοακουστικών μέσων.