11 Ιούν 2018

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο εικαστικός και γραφίστας Γιάννης Μαμαλούκος, εμπνέεται από τους γιους του και ζωγραφίζει σε σακούλες κολατσιού, ιστορίες με διάσημους ήρωες από αγαπημένες παιδικές ταινίες και πρωτότυπα σχέδια με στόχο την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου. «Μία σακούλα ταξιδεύει με την Κιβωτό του Κόσμου» είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου, το Σάββατο 16 Ιουνίου, στο πάρκο Γουδή, έξω από το κτίριο του παλιού Ωδείου
( Γ. Παπανδρέου & Μεγ. Αλεξάνδρου).
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 11.00 μέχρι και τις 22.00 και για μία μόνο ημέρα και θα παρευρεθούν μαθητές των σχολείων της πόλης μας καθώς και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού.
Στη διάρκεια της έκθεσης, τα παιδιά θα δημιουργήσουν δικές τους ζωγραφικές συνθέσεις για τα παιδιά της Κιβωτού, ενώ την ώρα των εγκαινίων, στις 18:00, ο διάσημος κλόουν Τοτό θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.
Η ιστορία της «σακούλας» ξεκίνησε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, του 7χρονου γιου του εικαστικού. Ο Γιάννης, προσπαθώντας να παρακινήσει το γιο του Χρήστο να δοκιμάσει, ακόμα και να απορρίψει μικρούς διατροφικούς “θησαυρούς” που έκρυβε η κάθε σακούλα κολατσιού του, άρχισε να ζωγραφίζει πάνω τους. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν 130 ζωγραφικές δημιουργίες.