21 Μαρ 2018

Εκδήλωση Αφιέρωμα στο Νίκο Κούρκουλο

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, συνάδερφοι, δημοσιογράφοι, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου, στο θέατρο ΣΤΟΑ, στην εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο Κούρκουλο που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή του.

Με αφορμή την εβδομηντάχρονη επέτειο του Δήμου Ζωγράφου, γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του έργου σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και του αθλητισμού που μεγάλωσαν ή έζησαν στου Ζωγράφου.

Η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επεσήμανε ότι αισθάνεται τυχερή που συνεργάστηκε με το Νίκο Κούρκουλο στο Εθνικό θέατρο ο οποίος κατάφερε να το αναμορφώσει, να του δώσει εξωστρέφεια και να βγάλει παραστάσεις του στο εξωτερικό.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ανακοίνωσε ότι ο δρόμος που ήταν το σπίτι της οικογένειας Κούρκουλου (πλέον η πολυκατοικία έχει πουληθεί), θα μετονομασθεί από οδός Γαίου σε Νίκου Κούρκουλου. (Γ. Παπανδρέου 14 & Γαίου). Επίσης μας θύμισε ότι ο πατέρας του Νίκου Κούρκουλου, Αλκίνοος και η μητέρα του Αυξεντία, έστησαν το σπιτικό τους στου Ζωγράφου το 1936, ενώ επεσήμανε ότι ο Νίκος επισκεπτόταν πάντα την πόλη λέγοντας ότι είναι η γειτονιά των ανθρώπων και του μόχθου.

Ο Σταμάτης Φασούλης μίλησε για το ταλέντο του λέγοντας ότι «είναι κρίμα που έπαιξε μόνο τρεις φορές αρχαίο δράμα» ενώ επεσήμανε πόσο γενναίος και δυνατός ήταν που δεν άφησε ούτε την αρρώστια να τον καταβάλλει. Μόνο όταν πέθανε ο Βασίλης Φωτόπουλος προφητικά είπε: Μην ανησυχείς Βασίλης σε λίγο καιρό θα είμαι κοντά σου».

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος μίλησε για τη θεατρική του πορεία. Τις αξιόλογες συνεργασίες, το ρεπερτόριο. Την ίδια στιγμή που πρωταγωνιστούσε στον κινηματογράφο σε ένα κοινωνικό δράμα, στο θέατρο ανέβαζε τον «Γλάρο» του Τσέχωφ με ευλαβική αφοσίωση.

Η Άννα Φόνσου του «παραπονέθηκε» που έφυγε αλλά και για το γεγονός ότι δεν την πήρε στο Εθνικό.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στην πετυχημένη θητεία του στο Εθνικό και στην επαγγελματική του συνέπεια.

Παρόντες στην εκδήλωση η κυρία Μαριάννα Λάτση, τα παιδιά του Άλκης και Εριέττα και ο αδερφός του Νίκου, Στέφανος.