05 Μαρ 2018

Εγκαίνια Καραβούζη – Λακερίδου

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου, στα εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμες» , του Σαράντη Καραβούζη και της Γιούλικας Λακερίδου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ζωγράφου.

Ο κύριος Δημήτρης Παυλόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης, αναφέρθηκε στο συνολικό έργο των δύο καλλιτεχνών, που υπήρξαν σύντροφοι για 48 χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη κοινή έκθεση των δύο δημιουργών, μετά την απώλεια του Σαράντη Καραβούζη, την οποία προλόγισε η πολιτισμολόγος Μαρία Κουρμουλάκη ενώ η δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να προβάλλεται το έργο σπουδαίων ανθρώπων της πόλης μας όπως ήταν ο Σαράντης Καραβούζης και η Γιούλικα Λακερίδου που εξακολουθεί να μένει στην περιοχή μας. Το ζευγάρι δεν αποχωρίστηκε ποτέ την πόλη του Ζωγράφου παρόλο που η τέχνη τους, τους οδήγησε στο Παρίσι και έτσι πάντα μοίραζαν το χρόνο τους ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή του στο στήσιμο και την επιμέλεια της έκθεσης, το Βαγγέλη Μαρκάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Στέφανος Γιούργας, η πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Βάσω Στρακαντούνα και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γκρέκας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον συντονισμό των εκδηλώσεων του δήμου Ρένα Αγγελακοπούλου, ο Γιάννης Βούρτσης και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Άσπα Καραδήμα και Λάζαρος Κυρίτσης.