24 Απρ 2018

Διαδραστικές Επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου στο Εργαστήρι Γιάννη Παππά

Ο Δήμος Ζωγράφου καλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας να γίνουν για λίγο γλύπτες, να πειραματιστούν, να παίξουν με τις μορφές, δημιουργώντας το δικό τους γλυπτό από πηλό.
Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, ο Δήμος διοργάνωσε διαδραστικό πρόγραμμα για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, στο Εργαστήρι του Γιάννη Παππά (Ανακρέοντος 38), στο χώρο όπου δημιούργησε τα περισσότερα από τα πιο γνωστά έργα του ο γλύπτης. Ο Γιάννης Παππάς ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς νεοέλληνες γλύπτες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ζωγράφου, γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης σημαντικών δημιουργών που έζησαν ή δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη του Ζωγράφου ώστε η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με το έργο τους.

Ήδη η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από το Δ1΄ τμήμα του 8ου δημοτικού σχολείου Ζωγράφου, όπου τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο. Το μουσείο – εργαστήριο του Γιάννη Παππά έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν και άλλα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζωγράφου, καθώς μέσα από αυτές τις διαδραστικές επισκέψεις δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας, ομαδικότητας, δημιουργικότητας και φαντασίας.