26 Φεβ 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

Δημήτρης Ποταμίτης:«Ονειρεύτηκα το ρόλο ενός μύστη, όχι την τάξη ενός επαγγελματία ή τον ρομαντισμό ενός ερασιτέχνη. Αναζητώ μια τέχνη ανταγωνιστική της ζωής κι όχι απομιμητική».
Πριν από δεκαέξι χρόνια, στις 26 Φεβρουαρίου 2003, έφυγε από τη ζωή, ο πρωτοπόρος και ανατρεπτικός θεατράνθρωπος Δημήτρης Ποταμίτης.
Τη δεκαετία του 70, δημιούργησε το καλλιτεχνικό του στέκι στη γειτονιά μας, στο ιστορικό κτίριο ΡΕΟ, των αδερφών Πολυδωρόπουλου. Το θέατρο Έρευνας όπως το αποκαλούσε, υπήρξε για πολλά χρόνια, βασικός πολιτιστικός πυρήνας του Δήμου μας και στέκι των νέων ανθρώπων. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε στην αγορά του, προκειμένου να αποτελέσει ξανά χώρο πολιτισμού. Τον Σεπτέμβριο του 2018, εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση, συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου, με σκοπό να επαναλειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.