31 Οκτ 2014

Δελτίο Τύπου για την 28η Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, ο Δήμος Ζωγράφου,  στις 28 Οκτωβρίου,  με τον καθιερωμένο εορτασμό για την εθνική επέτειο, τίμησε την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.

Παρουσία της Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη, της εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής Μαρίας Χριστάκη, του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου αστυνομικού υποδιευθυντή κ. Βασ. Καλαμπόκη, του τέως δημάρχου Γιάννη Καζάκου, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τιμητικών αντιπροσωπειών των σχολείων των πολιτιστικών και αθλητικών  φορέων της πόλης, τελέστηκε δοξολογία στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη  δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων προς τιμήν των πεσόντων του Εθνικού Αγώνα.

Ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με την παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των σχολείων, των προσκόπων καθώς και  των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της πόλης.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργάνωσε μουσική εκδήλωση στον κινηματογράφο Αλέκα.

Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, στα πλαίσια της εκδήλωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

«Γιορτάζουμε σήμερα την ηρωική αλλά επώδυνη αρχή για τη χώρα μας, του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και όχι την ημέρα του νικηφόρου τέλους του, της απελευθέρωσης, ως είθισται στις άλλες συμμαχικές χώρες.

Στη συνείδηση του λαού μας η επέτειος αυτή χαράχτηκε σαν ένα αφετηριακό και καθολικό ΟΧΙ.          Όχι στην υποδούλωση! Όχι στο φασισμό!…………….

Οι θαυμαστές του  στις μέρες μας,  εκμεταλλευόμενοι την τραγική κατάσταση της χώρας μας, προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι.

Ας μην επιτρέψουμε να λερώσουν ξανά τη τιμή της χώρας μας και το μέλλον του λαού μας.

Αν μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από αυτό τον μεγάλο πόλεμο, θα μπορούσαμε να πούμε πως η ενότητα του λαού μας μπορεί – όπως μπόρεσε και τότε – να αποτρέψει και την εθνική μας καταδυνάστευση και την κοινωνική και πολιτική  βαρβαρότητα του φασισμού.

 Όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία  όσο μεγάλα  κι αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν, όσος χρόνος και αν περάσει  στο τέλος θα νικήσει.»

 

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία όπου ακούστηκαν τραγούδια από τα έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με ερμηνευτές τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Καλλιόπη Βέττα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Ιωάννου.

IMG_2940IMG_2696IMG_2867IMG_2654-fIMG_2675_MG_0200