27 Σεπ 2012

Δήλωση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας

Με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στην πόλη μας, και συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας «Γαρδένια», ο Δήμαρχος Ζωγράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά και πρακτική των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής του Μνημονίου.

 
Ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του αφαιρεί τη δυνατότητα να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί.

Τα επεισόδια και η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές και ιδίως σε βάρος ανηλίκων μαθητών αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης μας, προσέβαλαν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών και προκάλεσαν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία του Δήμου μας για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Υποχρέωση της δημοτικής αρχής – και για το λόγο αυτό παραβρέθηκα ο ίδιος προσωπικά στο χώρο των επεισοδίων – ήταν και παραμένει η προστασία των πολιτών και της πόλης σε κάθε περίπτωση που διακυβεύονται η κοινωνική ειρήνη, τίθενται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και οι κάτοικοι της πόλης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση , με την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις διαδηλωτών ακόμη και νεαρών ανήλικων μαθητών, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι καταστρατηγήθηκε και προκλήθηκε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση . Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές που ο λαός έχει καταδικάσει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο. Ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του αφαιρεί τη δυνατότητα να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί. Πόσο δε μάλλον στην πόλη μας, μια πόλη που σφύζει από νιάτα, μια φοιτητούπολη, μια πόλη που έχει εναποθέσει τις ελπίδες και το μέλλον στη νεολαία της. Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά της δικαιώματα»