27 Μαρ 2018

«Γράμματα στο Μακρυγιάννη» στον Πολυχώρο «Αλέκα»

Πολλοί Ζωγραφιώτες, Ζωγραφιώτισσες, αλλά και κάτοικοι από άλλες περιοχές της Αθήνας, βρέθηκαν στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ, την Κυριακή 25 Μαρτίου για να παρακολουθήσουν τη μουσική επετειακή εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου.

Φέτος, ο Δήμος Ζωγράφου, επέλεξε να παρουσιαστεί ανήμερα της εθνικής επετείου, το μουσικό έργο του Ηλία Ανδριόπουλου «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», καθώς και τραγούδια σταθμοί από τις δισκογραφικές δουλειές του «Λαϊκά Προάστια», «Ξένες Πόρτες», «Αργοναύτες», «Προσανατολισμούς», «Ωδές», «Πρώτο ΄Υμνο» , «Φιλόπατρι».

«Ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ήρθε μετά την μεταπολίτευση στην πόλη μας και συγκεκριμένα στα Άνω Ιλίσια, όπου και παρέμεινε, σχεδόν για μία εικοσαετία», επεσήμανε η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, στην ομιλία της.

«Με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ζωγράφου, τιμούμε και αναδεικνύουμε σημαντικούς δημιουργούς που μεγάλωσαν ή έζησαν στου Ζωγράφου» συμπλήρωσε o Μανώλης Μητσιάς και η Θεοδώρα Μπάκα, απογείωσαν με την ερμηνεία τους, χαρίζοντας στο κοινό μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.