15 Απρ 2016

Αυξημένη η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου

Αυξημένη σε σύγκριση με προηγούμενες φορές ήταν η συμμετοχή πολιτών στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2016 που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου στις 13 και 14 Απριλίου στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια).

Κατά τη διάρκεια του διημέρου προσήλθαν 73 εθελοντές αιμοδότες, από τους οποίους οι 62 έδωσαν αίμα μετά την απαραίτητη εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν από τον γιατρό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας. Το αποτέλεσμα ήταν η σημαντική ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, που διαθέτει ο Δήμος στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας.

Όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να δώσουν οποτεδήποτε αίμα ή και να γίνουν σταθεροί εθελοντές αιμοδότες, προσερχόμενοι στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου, για λογαριασμό της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ζωγράφου.

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και ταυτόχρονα μια απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας που σώζει ζωές, αφού το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται, μόνο χαρίζεται!

Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης!