26 Ιαν 2016

Απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένων από «επιτήδειους» που εμφανίζονται ως υπάλληλοι του Δήμου

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου πληροφορήθηκε από καταγγελίες συμπολιτών μας ότι κάποιοι »επιτήδειοι» (ένας άνδρας και μία γυναίκα) απευθύνονται σε ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης μας και επιχειρούν να τους αποσπάσουν χρήματα (έως και 100 ευρώ) για να τους εξασφαλίσουν, όπως λένε, την ετήσια ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από το Δήμο, μέχρι του συνολικού ποσού των 2.000 ευρώ. Εμφανίζονται μάλιστα ως υπάλληλοι του Δήμου, που εκτελούν εντολές της Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη!

Η Δήμαρχος Ζωγράφου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης, διευκρινίζοντας τα ακόλουθα:

  • Η παροχή φαρμάκων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Φαρμακείου γίνεται εντελώς δωρεάν μόνο από τους υπεύθυνους, που έχει ορίσει ο Δήμος για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου. Το ίδιο ισχύει για κάθε είδους παροχή από όλες τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ζωγράφου.
  • Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.zografou.gov.gr) και να καταγγέλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ή στο τηλέφωνο του δημότη 15305 οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά από επίδοξους εκμεταλλευτές των ανθρώπινων αναγκών.
  • Όσοι επιχειρούν να εξαπατήσουν τους αδύναμους κοινωνικά συμπολίτες μας με τον πιο απάνθρωπο και αισχρό τρόπο, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τις ποινικές συνέπειες των πράξεών τους.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ