28 Ιούν 2017

Ανακοίνωση για τα σκουπίδια στο Δήμο Ζωγράφου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ψεκάζουμε με ειδικό υγρό που καταπολεμά τα μικρόβια σε σημεία της πόλης μας όπου συσσωρεύονται όγκοι σκουπιδιών ώστε να γίνει κατά το δυνατόν απολύμανση για έντομα, τρωκτικά και φυσικά τις οσμές.

Από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων προσπαθούμε να πείσουμε το προσωπικό να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία που εκδήλωσαν σωματεία άλλων δήμων και να επιτρέψει τόσο στους οδοκαθαριστές να εργαστούν όσο και να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ευαίσθητα σημεία της πόλης μας (νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, γηροκομεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), όπως άλλωστε προβλέπει και η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας την οποία και γνωστοποιήσαμε στους εργαζόμενους.

Όμως το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου δεν την έχει εφαρμόσει και δεν επιτρέπει να βγουν τα απορριμματοφόρα οχήματα και οι οδοκαθαριστές στους δρόμους.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, μετά από πιέσεις, μόλις ένα απορριμματοφόρο πέρασε από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ενώ χθες καταφέραμε δύο οχήματα να μαζέψουν σκουπίδια από τους ίδιους ευαίσθητους χώρους.

Αναμένουμε τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), ώστε αν χρειαστεί να αναλάβουμε επιπλέον μέτρα

(Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Δημάρχου)