25 Μαΐ 2015

Αθλητική «όαση» στο κέντρο της πόλης η πρώτη «Ποδηλατοβόλτα» στου Ζωγράφου

Αλλιώτικη ατμόσφαιρα επικράτησε στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) και τους κεντρικούς δρόμους του Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της πρώτης »Ποδηλατοβόλτας», που διοργάνωσε με επιτυχία το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, το πρωί της Κυριακής 24/5/2015. Δεκάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση, στέλνοντας το μήνυμα της ευρύτερης χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας. Τη διοργάνωση υποστήριξαν με την ενεργή παρουσία τους ποδηλάτες της Εθνικής Ομάδας, κριτές ποδηλασίας, καθώς και παλαίμαχοι αθλητές.

Οι ενήλικες ερασιτέχνες ποδηλάτες κάλυψαν διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ τα μικρά παιδιά ανέβηκαν και κατέβηκαν τη Λεωφόρο Παπάγου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όσων τους υποδέχθηκαν στον τερματισμό, στην πλατεία Αλεξανδρή.

Ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού Παναγιώτης Γκρέκας, που είχε τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης, έδωσε την υπόσχεση ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες με καλύτερο σχεδιασμό και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, ο ποδηλάτης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού Δημήτρης Καντιώτης, καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πολύτιμη όμως ήταν και η συμβολή αστυνομικής δύναμης της Τροχαίας Καισαριανής, που προχώρησε στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της »Ποδηλατοβόλτας».